Regenboog Visualisatie – een mooie ervaring *

Ga gemakkelijk zitten met een rechte rug en je voeten naast elkaar plat op de grond, leg je handen rustig in je schoot of op je bovenbenen en sluit de ogen. Let op je ademhaling. Adem rustig in … en uit … en kijk eens, zonder je ademhaling te veranderen, waar deze naar toe gaat. Adem je alleen met je borst, of gaat je adem ook naar je buik? Misschien gaat jouw adem wel helemaal naar je flanken? Kijk maar even rustig waar jouw adem naar toe gaat en observeer hem, zonder hem te veranderen.

Als je zover bent, zie dan hoe je op het strand loopt. Het is lekker weer, niet te warm en niet te koud. Je doet je schoenen uit en loopt op blote voeten over het zand. Voel maar hoe het zand onder je voeten aanvoelt. De wind waait zachtjes een pluk haar voor je ogen en je doet je haar naar achteren. Kijk, boven het water, een zeemeeuw, die vrolijk rondvliegt. In de verte zie je een schip, het is een zeilschip. Je likt je lippen eens af en je proeft het zout van de zee. 

Een eind verderop zie je een regenboog boven het strand uitkomen. Eigenlijk is dat heel gek, want het regent niet eens. Je besluit ernaar toe te lopen, wat normaal gesproken niet kan, maar nu wel. Je kunt helemaal tot aan het begin van de regenboog lopen over het zand. En daar sta je dan, onderaan alle kleuren van de regenboog. De regenboog verandert in een trap; van rood naar oranje dan naar geel en groen nog hoger naar blauw en indigo en helemaal bovenaan, violet! 

Bovenaan gekomen sta je voor een deur. Je probeert de deurknop en de deur gaat open. Achter de deur staat een persoon, ik ken hem niet, maar jij wel. Jij herkent deze persoon. Het is een heel wijs persoon. Ik weet niet of het een man of een vrouw is, maar jij kent die persoon heel goed en je vertrouwt die persoon. De persoon pakt jouw hand en samen lopen jullie verder. Jullie hebben veel te bepraten.

Na een poosje is het tijd om weer terug te gaan, maar je wilt eigenlijk geen afscheid nemen van die persoon. Diegene begrijpt dat en heeft een cadeautje voor jou. Het is een pakje en je maakt het open. Ik weet niet wat er in het pakje zit, maar jij wel! Het komt je heel goed van pas en je begrijpt waarom die persoon je juist dit cadeautje heeft gegeven. Jullie nemen afscheid van elkaar en je wordt teruggebracht naar de deur, bovenaan de regenboogtrap. 

Je kijkt niet meer om en loopt langzaam terug naar beneden: van violet, naar indigo en blauw, dan naar groen en naar geel en met oranje en rood, ben je weer terug op het strand, waar het nog steeds heerlijk weer is. Je loopt weer terug over het strand en kijkt nog eens naar de zeemeeuw die vrolijk rondvliegt, het zeilschip aan de horizon en je lippen proeven nog steeds zout. 

Concentreer je nu weer op je ademhaling: is die veranderd? Adem je nog steeds op dezelfde manier? Gaat jouw adem helemaal naar je flanken, of is hij oppervlakkiger en adem je alleen met je borst? Observeer je ademhaling maar even zonder hem te veranderen. Adem nog een keer diep in en adem dan met een zucht uit. Beweeg je tenen, je vingers en open, als je zover bent, je ogen. Misschien wil je je even lekker uitrekken of iets anders. Alles is goed: 
je hebt een cadeautje gekregen! 

* Deze visualisatie was onderdeel van mijn Reiki II cursus: ik heb deze visualisatie puur vanuit mijn herinnering opgeschreven.