Reiki III de mastergraad 

Wanneer is de tijd rijp om de stap naar Reiki III te nemen? Veel mensen vragen zich dit af, net zoals ik. Maar wie ben ik nu helemaal? Nog lang geen Master in ieder geval! Ik heb Reiki II en denk er over na om heel misschien in de loop van dit jaar Reiki III te gaan doen, ALS ik daar aan toe ben. Sterker nog, ik wil wel Reiki III gaan doen, maar over inwijdingen en cursussen geven heb ik nog helemaal niet nagedacht. De verhoging van de energiestroom die bij Reiki III ‘hoort’ wil ik wel heel graag ontvangen, maar nogmaals, wie ben ik, om andere mensen in te wijden, terwijl ik zelf nog vol vragen zit.

Op dit moment ben ik heel blij met mijn kleine praktijkje, waar ik al een paar mensen met Reiki heb mogen behandelen. Ik probeer mij aan de leefregels van Reiki te houden, maar moet bekennen, dat er best nog dagen voorkomen dat ik mij wél eens boos maak, en ook met de regel: eer alles wat leeft, heb ik in de zomermaanden met de muggen die zich aan mij tegoed doen, nog wel eens last 😉

De stelregel: de meester verschijnt wanneer de leerling gereed is, heeft mij veel geleerd…. vooral, denk ik, dat ik nog lang niet klaar als leerling. Mijn eigen Reiki master stelt mij vaak gerust met de woorden, dat juist de mensen die twijfelen er uiteindelijk wel komen en dat hardlopers, doodlopers zijn. Daar houd ik mij dus aan vast. 

Persoonlijk denk ik dat het masterschap een hele grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt en alleen als je er volledig kunt zijn voor jezelf én je cursisten, zul je een goede master kunnen worden. De meeste informatie op mijn site, over Reiki, heb ik zelf geschreven. Iedereen is er volkomen vrij in wat dan ook over te nemen. Het meest praktische advies wat ik iedereen wel kan geven is, adverteren! Maak een internetsite, meld je aan bij de GROEP, laat je adres op zoveel mogelijk messageboards en homepages achter en schrijf je in op de startpagina over Reiki. 

Zelf lees ik werkelijk alles wat los en vast zit, over Reiki. Elke cent die ik ontvang van een behandeling, besteed ik aan nieuwe boeken, zodat ik mij kan blijven ontwikkelen. Ik neem beslist niet alles aan wat er geschreven wordt, maar probeer mijn eigen weg te vinden binnen de Reiki stromingen. Er zijn methoden die mij (nog) niet aanspreken, terwijl ik andere dingen weer zelf ontdek. 

Ik luister naar mijn intuïtie, blijf trouw aan mijzelf en kritisch naar alles wat geschreven wordt, op die manier hoop ik mijn eigen weg te vinden!

©Loes Raaphorst < 2005