Reiki en sieraden – wel of niet afdoen?

 

Laat ik beginnen met mijn eigen mail naar mijn eigen Reiki master:

Waarom is het toch zo belangrijk gouden ringen af te doen, tijdens een Reiki behandeling? Als het argument hygiëne zou zijn en eventueel het voorkomen van huidbeschadigingen bij de ontvanger, of als ze letterlijk in de weg zitten, kan ik mij er nog iets bij voorstellen, maar overal hoor ik dat het puur het doorgeven van de Reiki energie kan verstoren.

Reiki gaat door kleding heen, zelfs door gips en het kan zelfs tijd en plaats overbruggen…. waarom zou dan een gouden ring de energie kunnen verstoren? Het gaat er bij mij gewoon niet in 😉

Ik weet dat metalen de eigenschap hebben een magnetisch veld te vormen, maar de aarde zelf vormt dit ook, dmv de zwaartekracht en die is volgens mij velen malen groter dan dat wat een enkele ring oplevert. Kortom: een energie die zo krachtig en slim is om zelfs tijd en ruimte te overbruggen, zal zich toch niet laten beïnvloeden door een ring?

Haar antwoord:

Wat betreft jouw vraag over ringen, kan ik niets anders dan herhalen wat anderen ook zeggen. Ik ben geen helderziende die ziet wat er precies gebeurd. Wel kan ik me ook voorstellen dat sieraden die je iedere dag draagt ook jouw energie gaan bevatten. Helderzienden hebben vaak aan een ring van iemand genoeg om contact met iemand te krijgen. Misschien dat die persoonlijke energie in sieraden de neutrale Reiki energie kan beïnvloeden???

Andere antwoorden die ik gekregen heb via internet waren:

Als ik iemand Reiki geef en ik hou mijn ringen en horloge om, merk ik na verloop van tijd dat er zich energie ophoopt in mijn vingers en/of hand (waar ik mijn horloge draag). Dat kan een nogal pijnlijke aangelegenheid zijn en als dit gebeurt, zal ik dan ook mijn handen echt meerdere malen moeten afslaan om van deze energie weer af te komen. Of heel snel naar de kraan lopen en spoelen, spoelen, spoelen. Doe ik mijn ringen en horloge netjes af (zoals ik het geleerd heb), dan kan Reiki ongehinderd stromen en krijg ik geen pijnlijke vingers. Het gaat niet zozeer om goud denk ik, maar om alle metalen. Deze beïnvloeden de (energie-)velden om ons heen. Metalen hebben vrij bewegende elektronen in zich, en bewegende elektronen leveren nu eenmaal vanzelf een – lang niet altijd gewenst -magnetisch veld op. 

 

Al bij al was ik dus nog niet veel wijzer geworden en ‘voelde’ het nog niet goed!

Mijn ervaring tijdens de Reiki III cursus:

We begonnen de ochtend met een geleide visualisatie. Tijdens deze visualisatie ‘kregen’ we allemaal een cadeautje van iemand die in die visualisatie voorkwam. Na afloop kregen we de opdracht een tekening van dit ‘cadeau’ te maken. Daarna moesten we het opvouwen en in een mand doen. Daarna werd ons gevraagd één voor één een ’tekening’ uit de mand te trekken. Dit zou dan uiteindelijk ons echte cadeau zijn wat het universum dus voor ons in petto had. Mocht het zo zijn dat je toch je eigen tekening ’terugkreeg’ dan was dat ook goed, want dan was dát dus de bedoeling. Ik trok de tekening van Serena, een lieverd die ook op mijn Reiki II cursus was geweest. 

 

Zij had een gouden ring getekend…. dat zou dus bij mij passen!

Nu wil het geval dat mijn Reiki master en ik al 2 weken aan het heen en weer mailen waren over het al dan niet af doen van sierraden. Ik heb aan elke vinger en duim een ring en die zitten er al jaaaaaaren. Het hoort gewoon bij mij. Ik voel mij ook niet prettig als ik ze af doe… ik heb er geen last van bij het geven van Reiki, maar volgens mijn master zou het de energiestroom kúnnen beïnvloeden. Nu ik dus die tekening van die ring kreeg, moesten we allemaal vreselijk lachen: het leek het ultieme bewijs te zijn dat mijn ringen dus bij mij horen, wat men er ook van zegt 🙂

Ik zal het even uitleggen: Suzanne (oudste dochter) heeft leukemie gehad en is een hele periode bacterie-arm geweest. In die periode moest ik dus een mondkapje voor en beschermende kleding aan. Mijn nagels moesten ultra kort en mijn sierraden moesten af….(toen nog niet zoveel hoor)… maar dat alles om besmetting van bacteriën te voorkomen. Ik heb toen overigens ook mijn haar gemillimeterd, toen zij kaal werd. Toen Suzanne weer beter werd, en al die maatregelen dus niet meer nodig waren, heb ik nooit meer mijn haar laten knippen en ook nooit meer mijn sieraden afgedaan. Het is voor mij ahw een teken van gezondheid.

Toch leer ik dus mijn cursisten wel dat het beter zou zijn om sierraden af te doen, maar ik vertel mijn persoonlijke ervaring dus ook. Gewoon om duidelijk te maken, dat ik het belangrijk vind dat je hoe dan ook je gevoel volgt én naar je hart en intuïtie luistert.

©Loes Raaphorst 11/2010