Reiki Inwijdingen – drie graden

Reiki is een eenvoudige en effectieve behandelingsmethode, waarbij met handoplegging wordt gewerkt. Een persoon die is ingewijd als Reikbehandelaar, heeft zijn of haar energiebanen in het lichaam laten openen en ontdoen van obstakels door de Reiki inwijding. Deze persoon ontvangt niet alleen een verhoging van levensenergie of Ki voor eigen genezing, maar wordt verbonden met de bron van alle universele Ch’i of Ki. 

Er zijn drie inwijdingsniveaus: Reiki I, II en III. 

Reiki I

In Reiki I heelt de inwijding zelf op het fysieke niveau ziekten bij degene die de inwijding ontvangt. De fysieke gezondheid van de ingewijde verandert vaak ten goede in de maanden na de initiatie. Reiki I behandelingen zijn bedoeld voor zelfgenezing en voor het genezen van iemand anders die fysiek aanwezig is. 

Je leert: 

 • handposities voor zelfbehandeling 

 • handposities voor behandeling van een ander die fysiek aanwezig is 

 • handposities voor een chakra healing van een ander die fysiek aanwezig is. 

Verloop van de Cursusdag: 

 • visualisatie

 • theorie Reiki

 • aardingsoefeningen

 • energie verhogende oefening

 • Reiki I inwijding

 • zelfhealing

 • uitleg ‘spoedbehandeling’ met Reiki in zithouding

 • iedereen ontvangt een complete Reiki behandeling en geeft zelf een complete Reiki healing

 • energie scheiden

 • uitreiking diploma’s

Tip:

De cursus is voornamelijk een ‘doe’ cursus. Het geven van theorie wordt beperkt tot een minimum. Het ervaren van Reiki en bepalen wat Reiki voor jou is, staat centraal. Natuurlijk is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen, maar ik raad iedereen aan van tevoren het boek “De kern van Reiki” te lezen van Diane Stein. 

We beginnen om 10.00 uur en eindigen rond 16.00 uur, maar de koffie/thee staat al klaar vanaf 09.30 uur om de financiële administratie af te kunnen ronden. Koffie en thee zijn uiteraard gratis. Het is voor jezelf prettig als je uitgerust bent op de dag van de inwijding. 

Neem vooral mee:

 • lekker zittende kleding die niet knelt

 • evt. warme sokken of sloffen 

 • het boek van Diane Stein

 • evt. meditatiekussen 

 • een schriftje voor aantekeningen 

 • de betaling die we overeengekomen zijn, afhankelijk van het aantal deelnemers 

 • een glimlach en een open hart

Reiki II

Je wordt ingewijd in Reiki II. Onze intuïtie en onze geneeskracht nemen toe. Je leert drie symbolen van Reiki met de bijbehorende mantra’s. Door de tweede graad wordt het vermogen om te genezen enorm versterkt en kun je met behulp van de symbolen op afstand genezen, dus zonder gebonden te zijn aan ruimte en tijd. 

Je leert:

 • genezen op het niveau van het fysieke lichaam 

 • genezen op het niveau van het emotionele lichaam 

 • genezen op het niveau van het mentale lichaam 

Verloop van de Cursusdag: 

 • visualisatie

 • uitleg symbolen en het tekenen van de symbolen

 • energie verhogende oefening: de grote hemelse omloop

 • Reiki II inwijding

 • 4 manieren van afstand healen

 • het oefenen van afstand healen

 • energetisch schoonmaken van een huis/ruimte

 • het healen van een thema in je leven

 • iedereen ontvangt een complete Reiki behandeling en geeft zelf een complete Reiki healing

 • energie scheiden

 • uitreiking diploma’s

Tip:

De cursus is voornamelijk een ‘doe’ cursus. Het geven van theorie wordt beperkt tot een minimum. Het ervaren van Reiki en bepalen wat Reiki voor jou is, staat centraal. Natuurlijk is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen, maar ik raad iedereen aan van tevoren het boek “De kern van Reiki” te lezen van Diane Stein. 

We beginnen om 10.00 uur en eindigen rond 16.00 uur, maar de koffie/thee staat al klaar vanaf 09.30 uur om de financiële administratie af te kunnen ronden. Koffie en thee zijn uiteraard gratis. Het is voor jezelf prettig als je uitgerust bent op de dag van de inwijding. 

Vraag van tevoren iemands toestemming om een Reiki behandeling te geven op afstand. Spreek duidelijk een tijdstip af (het duurt ongeveer 10 min.) en de datum. Het maakt niet uit dat je nog niet weet hoe laat we deze oefening gaan doen tijdens de cursus. Deze persoon kan dan het beste gewoon rustig thuis zitten en zich er op instellen, maar kan beter géén auto rijden op dat tijdstip. 

Neem vooral mee:

 • lekker zittende kleding die niet knelt

 • evt. warme sokken of sloffen 

 • het boek van Diane Stein

 • evt. meditatiekussen 

 • flesje bronwater

 • evt. een teddybeer 

 • een schriftje voor aantekeningen 

 • de betaling die we overeengekomen zijn, afhankelijk van het aantal deelnemers 

 • een glimlach en een open hart

Reiki III

Je wordt ingewijd in Reiki III. Dit houdt een buitengewoon krachtige healing in. Het heelt ongemak op het hoogste niveau, op het niveau van de diepst liggende oorzaak. Deze graad wordt alleen aan de serieuze behandelaar aanbevolen en in het bijzonder aan hen die Reiki willen onderwijzen en het een belangrijk deel van hun leven willen laten uitmaken. Reiki III is de graad van master en leraar. 

Je leert: 

 • genezen op het niveau van het spirituele lichaam 

 • de methode om andere mensen in te wijden op de verschillende Reiki niveaus

 • zelf een Reiki cursus te geven

Verloop van de Cursusdag: 

 • visualisatie

 • uitleg symbolen en het tekenen van de symbolen

 • theorie over het geven van een inwijding

 • energie verhogende oefening: de grote hemelse omloop

 • Reiki III inwijding

 • het oefenen van het geven van een inwijding

 • hoe kun je je voorbereiden op het geven van een inwijding

 • hoe bereid je de cursus voor

 • het healen van je blauwdruk

 • iedereen ontvangt een complete Reiki behandeling en geeft zelf een complete Reiki healing

 • energie scheiden

 • uitreiking diploma’s

Tip:

De cursus is voornamelijk een ‘doe’ cursus. Het geven van theorie wordt beperkt tot een minimum. Het ervaren van Reiki en bepalen wat Reiki voor jou is, staat centraal. Natuurlijk is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen, maar ik raad iedereen aan van tevoren het boek “De kern van Reiki” te lezen van Diane Stein. 

We beginnen om 10.00 uur en eindigen rond 16.00 uur, maar de koffie/thee staat al klaar vanaf 09.30 uur om de financiële administratie af te kunnen ronden. Koffie en thee zijn uiteraard gratis. Het is voor jezelf prettig als je uitgerust bent op de dag van de inwijding. 

Neem vooral mee:

 • lekker zittende kleding die niet knelt

 • evt. warme sokken of sloffen 

 • het boek van Diane Stein

 • evt. meditatiekussen 

 • flesje met olie (bijvoorbeeld babyolie) 

 • een schriftje voor aantekeningen 

 • evt. een teddybeer 

 • de betaling die we overeengekomen zijn, afhankelijk van het aantal deelnemers 

 • iets lekkers dat je zelf mag verzinnen en zelf hebt klaargemaakt (om de Reiki III inwijding te vieren) 

 • een glimlach en een open hart

Tot Ziens!