Reiki op de Chakra’s – en organen en klieren 

Ogen

Reiki op de ogen vermindert stress, verhoogt concentratie en geneest hoofdpijn. Het vergroot uw helderziendheid en de mogelijkheid om aura’s te zien. Onder elk oog bevindt zich een klein chakra. Deze twee chakra’s zijn nauw verwant met de grote voorhoofd-chakra. De ogen zijn de ramen van de ziel en fungeren als een poort tussen wat wij zien en wat wij voelen. Bijziende mensen zijn in tegenstelling tot verziende mensen vaker teruggetrokken. Dit kunt u in balans brengen door energie in de kleine oog-chakra’s te stimuleren en te kanaliseren. dit verbetert de manier waarop u naar de wereld kijkt en waarop u andere mensen ziet als zij u diep in de ogen kijken. 

Oren

Reiki op de oren brengt beide hersenhelften in balans. Ook zult u daarna beter kunnen luisteren naar uw innerlijke stem. Op elk jukbeen bevindt zich een chakra. Deze chakra’s hebben betrekking op de rol die de oren spelen bij het in balans brengen van de twee kanten van het lichaam. Het stimuleren van deze chakra’s vermindert spanning op het gezicht, waardoor u uw emoties beter verborgen kunt houden als dat nodig is. 

Kruin

Pas Reiki toe op de kruin-chakra om het verhevene met het alledaagse te combineren. U zult meer bewustzijn creëren voor schoonheid en kunst. 

Pijnappelklier

De pijnappelklier werkt onder invloed van zonlicht. Reiki op deze klier is met name effectief gedurende de donker wintermaanden, als er weinig zonlicht is. Reiki toepassen op de pijnappelklier brengt uw creatieve en rationele vermogens in balans en ondersteunt uw seksualiteit.

Voorhoofd

De voorhoofd-chakra wordt ook ‘het derde oog’ genoemd. Reiki laat u ermee in de toekomst kijken, zodat u beter intuïtieve beslissingen kunt nemen. Reiki op de voorhoofd-chakra via uw achterhoofd kalmeert een drukke geest en stelt u in staat om ideeën op een praktische manier uit te voeren. U kunt deze chakra stimuleren terwijl u uw haar wast. Gebruik dan shampoo met lavendelolie of frankincense. 

Hypofyse

Breng met behulp van Reiki de hypofyse in balans. Dat zorgt voor groei, hormoonproductie en reguleert de overige klieren. Het verhoogt tevens uw smaak en reukzin.

Keel

Gebruik Reiki om beter te kunnen communiceren. Pas de techniek toe op de keel-chakra om daar de energie te stimuleren. Dat zorgt ervoor dat u zowel verbaal als emotioneel beter overweg kunt met anderen. Daarnaast stimuleert het de stofwisseling. Reiki onderaan de nek stimuleert de keel-chakra via de achterkant. De keel-chakra zorgt voor betere onderlinge relaties door toegenomen vertrouwen. Het werkt verder tegen koppigheid en starheid. 

Schildklier

Deze klier reguleert de stofwisseling, slijmvliezen en spijsvertering. Ook maakt het hersen- en zenuwweefsel aan. Reiki is goed voorbotten, zenuwen en spieren. 

Sleutelbeen

Deze kleine chakra bevindt zich vlak onder de keel, waar de sleutelbenen bij elkaar komen. Hij wordt geassocieerd met de luchtpijp en de bronchiën. Deze chakra wordt vooral gebruikt bij de behandeling van bronchitis en bij problemen met de slokdarm en de luchtwegen. 

Borsten

Boven elke borst bevindt zich een kleine chakra. Deze chakra’s hebben betrekking op voeding en verantwoordelijkheid. Bij gezonde mensen weerspiegelen ze een goede balans tussen deze twee. Reiki, kristalgenezing, muziektherapie of meditatie verbeteren de relatie tussen wat we eten en onze verantwoordelijkheid daarvoor. 

Longen

Reiki op de longen verbetert uw ademhaling en maakt u minder bang om risico’s te nemen. Gestresste en bezorgde mensen ademen oppervlakkig. Reiki laat u diep ademen. 

Hart 

Reiki toepassen op de hart-chakra opent uw hart voor het geven en nemen van liefde. Het maakt u meer ontvankelijk voor anderen. Het vrijmaken van energie uit de hartchakra verlicht ook de pijn van hartzeer. Reiki toepassen tussen de schouderbladen stimuleert de hart-chakra van achteren. Dit combineert liefde voor uzelf met liefde voor de mensheid. Bovendien verlicht het spanningen in dit gedeelte van de rug. 

Zwezerik

De hart-chakra staat in direct verband met de zwezerikklier. Deze klier is erg belangrijk voor het immuunsysteem van het lichaam en heeft een eigen kleine chakra. Als u de zwezerikklier stimuleert, verbetert u het afweersysteem en vergroot u gevoelens van welzijn en veiligheid, met name in het borstgebied, waar onze diepliggende emoties zich bevinden. Reiki op de zwezerik geneest u van infecties, verbeter het immuunsysteem en brengt uw energiestroom in balans. 

Zonnevlecht

Deze chakra bevindt zich direct onder de grote zonnevlecht-chakra en heeft betrekking op de grote klieren in dit lichaamsdeel. Bij het stimuleren van deze chakra wordt met name de alvleesklier beïnvloed, waardoor de kwaliteit van het bloed en de bloedsomloop verbeteren. Dit gebied regelt ook het mentale aspect van het onderlichaam, wat ervoor zorgt dat u zich bewuster bent van uzelf en uw plaats in het universum. Reiki op de achterkant van de zonnevlecht-chakra stimuleert het centrum van het middenrif, waardoor u dieper gaat ademen. U vergroot zo uw genezende krachten en uw eigen gezondheid. 

Maag

Reiki op de maag kan problemen met de spijsvertering verhelpen en de stofwisseling stimuleren. Verder kan Reiki op de maag ervoor zorgen dat u beter kennis opneemt en nieuwe vaardigheden aanleert. De kleine chakra die geassocieerd wordt met de maag, staat in verband met de dikke darm. Reiki energie reinigt giftige stoffen die niet verwijderd zijn tijdens het spijsverteringsproces en die achtergebleven zijn in de darm. Het stimuleren van deze chakra verbetert tevens het spijsverteringsproces.

Lever

De lever is het grootste inwendige orgaan in het lichaam en verwijdert afval en giftige stoffen. Ook produceert de lever nieuwe chemische producten die nodig zijn om de functies van de andere klieren in balans te brengen. Reiki op deze chakra voorkomt dat de lever beschadig raakt. Als de lever al beschadigd is, stimuleert Reiki het herstelproces. Reiki stimuleert de reinigende werking van de lever. Het verhoogt uw energieniveaus en zorgt voor een gezonde spijsvertering. 

Alvleesklier

Reiki op de alvleesklier verbetert uw bloed en maakt u gezond, door de aanmaak van ontgiftende stoffen. 

Milt

Boven en onder de milt bevinden zich twee kleine chakra’s, die de balans van giftige stoffen in het lichaam beïnvloeden. Als u ze stimuleert, kunt u beter aanvoelen wat goed en slecht voor u is, vooral met betrekking tot het spijsverteringssysteem. Reiki op de milt bevordert het uitscheiden van lichaamseigen gifstoffen en verwijdert daarmee verborgen angsten. 

Galblaas

Reiki op de galblaas verwijder gevoelens van bitterheid en frustratie. U wordt er kalmer van en het laat u de kleine dingen waarderen. Kortom, u wordt weer verliefd op het leven. 

Bijnieren

Stimuleer uw bijnieren met Reiki. Dat brengt uw adrenalineniveau in balans, zodat u beter kunt omgaan met stress. Tegelijkertijd komt er veel energie vrij. Ook is het goed voor uw spieropbouw.

Heiligbeen

Wilt u de andere sekse beter liefhebben? Pas dan Reiki toe op de heiligbeen-chakra. dat vergroot uw vermogen om lichamelijk, mentaal en spiritueel genot te geven en te nemen. Het beïnvloedt ook de eierstokken. 

Geslachtsklieren

Elke geslachtsklier heeft een kleine chakra die in relatie staat met de emotionele aspecten van seksualiteit en de mate van vruchtbaarheid. Onbalans komt hier vaak voor, aangezien het een erg gevoelig gebied is. Door deze chakra’s te stimuleren met bijvoorbeeld kristalgenezing, Reiki of tantra, kan energie naar dieperliggende lagen in hit gebied stromen. Dit verhoogt het seksuele vertrouwen en de aanmaak van gezonde eitjes en gezond sperma. Reiki op de voortplantingsorganen bevordert de vruchtbaarheid en brengt seksueel geladen emoties onder controle. 

Basischakra

Reiki op de basischakra stimuleert de bijnieren. Die vergroten uw fysieke kracht en uw overlevingszin. Daarnaast heeft de techniek invloed op de ruggengraat en de nieren. Reiki op dit chakra verhoogt tevens uw seksuele energie. Volgens overlevering is deze plek, aan de onderkant van de ruggengraat, dé plek waar mensen energie opnemen uit de aarde. Daardoor zouden we fysiek gezonder en sterker worden. 

Handen

Dit zijn de belangrijkste kleine chakra’s. Ze zijn essentieel voor Reiki behandelingen, omdat Reiki beoefenaars energie geven en ontvangen door middel van hun handpalmen. Als u deze kleine chakra’s opent voor een willekeurige stimulering, verhoogt u tevens de relatie met de hart-chakra. Hierdoor verhoogt u uw vermogen om lief te hebben en emoties te uiten. 

Ellebogen

De elleboog-chakra’s zijn belangrijk bij relaties. Het toepassen van Reiki op deze kleine chakra’s helpt uw om andere mensen te accepteren, zonder dat u uw eigen doelen en meningen verwaarloost. Ook worden ze veel gebruikt voor aanvullende behandeling tegen diabetes. 

Knieën

Kleine chakra’s in de knieholte worden geassocieerd met angsten die uw ontwikkeling in het leven beïnvloeden. U kunt bijvoorbeeld bang zijn voor de dood, voor verandering of voor het verliezen van zelfbeheersing. Zulke negatieve emoties kunt u via de kniegewrichten behandelen. Als u ze stimuleert, verhoogt uw flexibiliteit en kunt u uw doelen makkelijker bereiken. Reiki in de knieholtes laat u beter omgaan met koppigheid. Het verhoogt ook uw flexibiliteit. Druk voorzichtig!

Dijbenen

De klein chakra’s op de dijbenen hebben een relatie met uw persoonlijke kracht en het vertrouwen in uw kwaliteiten. Angst kan leiden tot onbalans, wat weer leidt tot gewichts- en mobiliteitsproblemen. Door het behandelen van deze chakra’s voelt u zich zekerder van uzelf. Reiki op de vlezige delen van de dijen, zowel voor als achter, laat u meer in uzelf geloven. Het zuiver u van angstgevoelens die zijn overgebleven na negatieve gebeurtenissen uit uw jeugd. 

Voetzolen

Deze twee kleine chakra’s beïnvloeden het contact met de aarde. De kleine chakra’s in de voetzolen voeren teven ongewenste energieën en emotionele ballast af naar de aarde. Hoe meer u deze chakra’s stimuleert, hoe consequenter deze energiestroom zal zijn en hoe beter uw lichaam in balans komt. Goede stimulering verbeter ook de groei van uw aura. Reiki op de voetzolen verbetert uw evenwicht en grondt u met de aarde . U voelt zich geaccepteerd en kunt verder met uw leven.

Schouders

De twee kleine chakra’s op de schouders zijn verwant met de kruinchakra. Ze representeren de Yin en Yang aspecten van de Chinese geneeskunde. De chakra op de linkerschouder vertegenwoordigt Yin en die op de rechterschouder Yang. Als deze twee in balans zijn, kunt u beter met uw verantwoordelijkheden omgaan.

Ruggengraat

Reiki op de ruggengraat verlicht de spanning op het zenuwstelsel,. ontspant het lichaam en verbetert uw houding. Houd één vinger aan weerszijden van de ruggengraat.

Bovenrug/Schouders

Reiki op de bovenrug geeft emotionele steun en verlicht stress en spanningen. Spanningen blijven meestal boven in de rug vastzitten.

Middenrug

Laat Reiki toepassen op het middelste deel van uw rug om uw relatie met anderen te verbeteren. Ook schuldgevoelens druk u zo de kop in. 

Onderrug

Reiki op de onderrug verlicht zelfkritiek en twijfel, meestal veroorzaakt door geldproblemen en een gebrek aan steun. Reiki op organen die laag liggen, zoals milt en lever, zorgen voor een spirituele ontgifting. Het vergroot uw fysieke gezondheid en weerbaarheid. 

Stuitbeen

Reiki op het stuitbeen deblokkeert de ruggenmergholte, waardoor nieuwe creatieve ideeën vrijelijk kunnen vloeien. Het helpt u ook het meeste uit uzelf te halen. Houd de handen gekruist, met de bovenste hand naar beneden gericht. 

Bron: MBS

©Loes Raaphorst < 2005