Reiki – volg je eigen pad

 

Mijn eigen Reiki master had op haar site staan, dat ze liever niet had dat cursisten in het zwart gekleed naar een cursusdag kwamen. Nu heb ik bijna alleen maar zwarte kleding in mijn kast hangen; het is gewoon mijn kleur. Het staat goed, ik voel me er goed in en het past bij mij. Maar aanvankelijk bij mijn Reiki I en II heb ik mij daar keurig aan gehouden. Ik heb een wit overhemd van mijn man aangetrokken, alhoewel ik mij daar zelf niet zo prettig in voel. (niet vanwege mijn man, maar vanwege de kleur!!)

De periode vóór mijn Reiki III inwijding, dus de stap naar het masterschap, heeft vrij lang geduurd. Dit komt bij bijna iedereen voor, omdat het nu eenmaal een hele grote stap is en je dat niet zomaar ‘even’ doet. Ik kwam toen ook in aanraking met kleurentherapie, heb erg veel gelezen over de werking van kleuren, kortom…. het bleef aan mij knagen dat ik dus niet ‘gewoon’ mijn favoriete kleding aan ‘mocht’. Uiteraard was het niet verboden, maar het zat mij gewoon niet lekker op de één of andere manier.

Uiteindelijk ben ik volledig in het zwart gekleed naar mijn Reiki III cursus gegaan. Mijn master trok haar wenkbrauwen op toen zij dit zag en we hebben er een gesprekje over gehad. Ik heb haar uitgelegd dat voor mij, alle kleuren verenigd zijn in de kleur zwart…. dús alle kleuren van de regenboog, alle kleuren van de chakra’s zitten in de kleur zwart. Ik voel mij daar dus evenwichtig in. In balans, zogezegd! 

 

Mijn Reiki master vindt zwart echter een depressieve kleur. Te somber én had ervaringen dat sommige mensen er dus echt depressief van worden. We hebben elkaar dus helemaal in onze waarde gelaten, er over gepraat en besloten dat haar manier dus haar manier en mijn manier dus mijn manier is. Het is beiden goed. 

©Loes Raaphorst 11/2010