Reiki voor Vrouwen….

Reiki is universele levensenergie; voor iedereen, mens of dier, man of vrouw, ongeacht leeftijd, geslacht, opleiding, cultuur, geloof, overtuiging en ga zo nog maar even door. Wie men ook is, alles valt weg op de behandeltafel. Althans, zo werkt het voor mij. 

Nu heb ik, na een moeilijk leven, eindelijk mijn soulmate, mijn huidige man ontmoet, waar ik heel erg dankbaar voor ben. Wij houden zielsveel van elkaar en onze relatie is het belangrijkste in mijn leven. Het ideaal om zo veel mogelijk mensen kennis met Reiki te laten maken, is mijn ideaal, niet van mijn man. Mijn man vindt het allemaal prima, maar is ook bezorgd. Bezorgd om de goede redenen overigens, maar toch bezorgd om mij.

We leven in een grote stad, een nare tijd en helaas lopen mensen, ook vrouwen, dus ook ik, snel gevaar. Mijn huis is ook mijn man’s huis en aangezien wij in gemeenschap van goederen getrouwd zijn, wil ik rekening houden met zijn wensen, vooral als die voortkomen uit liefde. 

Mede daarom heb ik besloten mijn praktijk alleen voor vrouwen open te stellen, met hierbij meteen een welgemeend excuus aan alle eerlijke mannen op deze aardbol. Bij een Reiki behandeling en/of een Reiki cursus kunnen soms heel veel gevoelens naar boven komen en aangezien ik mijn praktijk aan huis heb, is dit een compromis waar veel voor te zeggen is.  

Toch zie ik ook voordelen. Door mij te richten op Reiki voor Vrouwen, kan ik mij specialiseren in typisch vrouwen aangelegenheden en als ervaringsdeskundige toch een beter advies én behandeling geven dan ik voor mannen zou kunnen doen. 

Mannen en vrouwen verschillen nu eenmaal als dag en nacht van elkaar en om iemand een echt goed advies te kunnen geven moet je wel op één lijn zitten en zeg nou zelf…. 
zitten mannen en vrouwen dat? 😉

©Loes Raaphorst < 2005