Reiki en Zwangerschap – toeval of niet? 

Een tijdje gelegen gebeurde er iets moois tijdens een Reiki behandeling. Ik had de jonge vrouw nog maar pas onder behandeling. Zij had mij toevertrouwd dat ze herstellende was van een miskraam, die meer inpact had gehad dan dat zij aanvankelijk verwacht had. Al snel bleek dat zij inderdaad wel een flinke dosis extra energie kon gebruiken en zij vond de Reiki behandeling dan ook heel prettig. Vooral het slapen was al een tijdje een probleem en na de behandelingen sliep zij aanmerkelijk beter dan zonder Reiki. 

Vol vertrouwen begon ik aan een volgende behandeling. Mentaal gezien had ik het gevoel dat ik op één lijn zat met haar en de energie stroomde prima. Totdat ik met de handposities bij haar buik aankwam. Ik werd enorm misselijk en zelfs een beetje draaierig. Zij zelf lag echter volkomen ontspannen, zelfs al een beetje weg te doezelen, dus ik voelde mij heel opgelaten, omdat ik werkelijk bang was de behandeling te moeten onderbreken vanwege mijn eigen ongemak.

Na even te zijn gaan verzitten, zakte het weeë gevoel gelukkig om plaats te maken voor een wederom heerlijke Reiki energiestroom. De rest van de behandeling verliep zonder incidenten en uiteindelijk moest ik haar, toen ik klaar was, zelfs wakker maken. Opgelucht dat ik niet echt onwel geworden was, dronken we samen een glaasje water en vertelde ik haar van mijn ervaring. Ik vroeg haar of zijzelf misschien ook misselijk geweest was, tijdens de behandeling.

Ze kreeg even een kleur en bekende dat zij 3 dagen daarvoor een zwangerschapstest had gedaan en dat die positief was. Ze was weer in verwachting!! Ik had zonder het van te voren te weten gevoeld dat er een flinke verandering gaande was in haar lichaam, zo sterk zelfs dat ik haar misselijkheid even overgenomen had. Nooit had ik hier eerder bij stilgestaan, vooral niet met oog op de wetenschap dat een miskraam de aanleiding was geweest dat zij in de eerste plaats een afspraak had gemaakt. 

Na enig overleg met een paar Reikcollega’s blijkt dat dit best een hele mooie unieke ervaring was, die voor mij toch bewijst dat ik op de goede manier bezig ben. Van een zwangere collega heb ik inmiddels vernomen dat Reiki ook heel lekker voor de nog ongeboren baby is. Zij vertelde dat haar baby steevast zijn/haar ruggetje naar haar handen keert, op het moment dat zij haar buik Reiki geeft. Niet verwonderlijk eigenlijk als we beseffen dat het energiekanaal bij baby’s nog volop geopend is. Waar bij volwassenen de inwijding het werk moet doen, is het bij een baby nog volledig open 😉 

Ik hoop deze jonge vrouw nog een tijdje te kunnen behandelen en zo zowel haarzelf als haar baby’tje van een flinke dosis extra energie te mogen voorzien!

©Loes Raaphorst < 2005