Reinigende Producten

Onze gezichtshuid staat de hele dag bloot aan allerlei vervuiling; buiten hebben we te maken met luchtvervuiling en allerlei vervelende dampen, en binnen is nicotine een grote boosdoener. De vrouwen die vloeibare make-up gebruiken reinigen hun huid meestal wel op de juiste manier. De dames die echter totaal geen make-up gebruiken, hoor ik nog wel eens zuchten en steunen, dat ze hun gezicht met zeep wassen onder de douche. ;-(

Brrrrr, ik moet er persoonlijk niet aan denken. Zeep tast absoluut de PH-waarde van de huid aan en dat is nu juist de enige vorm van natuurlijke bescherming die de huid heeft. Verder zorgt zeep al heel snel (op jonge leeftijd) voor een trekkend gevoel op de huid omdat het de huid zo uitdroogt.

Een goed reinigend product bestaat altijd uit 2 middelen. Een melkachtig iets en een lotion. De melk kun je het beste zien als “zeep” en de lotion als “water”.
Reinigingscrème is in staat om al het vuil, vet, talg, bacteriën en make-up op te lossen, zodat je het van het gezicht af kunt nemen. Een lekkere warme washand om het grootste gedeelte van de crème en de narigheid te verwijderen en daarna met een watje met lotion nareinigen. De betere lotions herstellen de PH-waarde van de huid en zijn ook in staat om kalkresten van het gebruik van water te verwijderen.

Hierna is je huid klaar voor je dagcrème of je nachtcrème. Zou je eventueel een masker willen gebruiken, doe dat dan na je dagelijkse reiniging en voor het opbrengen van je nachtcrème.

De “schoonste” huidjes zijn die echt dagelijks veilig en goed gereinigd worden 😉

Reageren of nog vragen? Mail naar:

webmaster@loesje.info

©Loes Raaphorst 2003