Rozenkwarts – een magische steen

De tere schoonheid van rozenkwarts heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Maar rozenkwarts heeft ook sterke helende eigenschappen. Kralen van rozenkwarts uit het Mesopotamië van 7000 jaar v. Chr. geven aan hoe lang het kristal al populair is. Rozenkwarts werd in de oudheid ook veel gebruikt voor het maken van zegels waarmee men zijn eigendommen kon merken. De oude Egyptenaren versierden hun dodenmaskers met rozenkwarts en zowel de Egyptenaren als de Romeinen voegden poeder van rozenkwarts toe aan cosmetica. Dit zou rimpelvorming tegengaan en een stralende teint geven.

Steen der Liefde

De roze kleur van rozenkwarts correspondeert met de kleur van het hart; reden waarom het kristal soms wel ‘steen der liefde’ wordt genoemd. Rozenkwart staat voor onvoorwaardelijke liefde, maar ook voor schoonheid, sereniteit en rust. Schenk daarom op Valentijnsdag eens een stuk rozenkwarts aan uw geliefde. 

Kies Kwaliteit

De kleuren van rozenkwarts lopen uiteen van donkerroze tot bijna wit. Kralen van rozenkwarts vertonen altijd kleurverschillen. Koopt u sieraden met rozenkwarts, kijk dan altijd naar de kleur; hebben alle kralen dezelfde kleur, dan zijn ze waarschijnlijk geverfd. Controleer de kleur dus altijd bij daglicht.

Geneeskrachtig

Als u geluk heeft, vindt u een ‘ster-rozenkwarts’. Dat is rozenkwarts met ingesloten rutielnaalden. (Rutielnaalden zijn kristallen die gewoonlijk in rutielkwarts zitten, maar ook weleens in andere stenen, bijvoorbeeld rozenkwarts, voorkomen.) Geslepen rozenkwarts vertoont bij daglicht een schitterende witte ster. Deze ster is niet alleen mooi, maar versterkt ook de helende eigenschappen van de steen.

Zoete Dromen

Rozenkwarts bevordert een diepe, rustige slaap. Leg een stuk rozenkwarts onder uw kussen en geniet van een ongestoorde nachtrust. Rozenkwarts heeft een ontspannende werking en gaat daarom slapeloosheid tegen. Droomt u vaak naar, of wordt u angstig wakker, leg dan een stuk rozenkwarts onder uw kussen om de negatieve emoties te weren. Met een stuk rozenkwarts kunt u ook hartzeer uit het verleden verwerken in uw dromen. 

Maak rozenkwarts regelmatig schoon om optimaal van zijn helende werking te profiteren. Houd het kristal eenmaal per week onder koel, stromend water en laat het in de zon dragen. Zo verwijdert u alle negatieve energie. 

Gebroken Hart

De ‘steen der liefde’ verzacht de pijn van een gebroken hart en brengt nieuwe liefde en vriendschap in uw leven. Draag in een emotioneel moeilijke periode, bijvoorbeeld na een scheiding, altijd een stuk rozenkwart bij u. Hang de steen om uw nek, doe hem in uw tas of leg hem in uw kamer. De liefdesenergie van rozenkwarts vergemakkelijkt emotioneel herstel. Houd het kristal daarom dicht bij u. Zet ook de deur open voor vrienden die u willen steunen. Deel de positieve energie die rozenkwarts uitstraalt met anderen. Leen de steen eens uit aan een vriend in nood!

Meer Zelfvertrouwen

Rozenkwarts staat voor onvoorwaardelijke liefde en is daarom een geschikte steen om uw zelfvertrouwen wat op te krikken. Doe een stukje rozenkwarts in uw broekzak, of koop een ketting met een steen eraan en laat uw hart verwarmen. Heeft uw ego een oppepper nodig, neem dan elke ochtend een stuk rozenkwarts in uw hand en zeg: ‘Ik ben even sterk en evenveel waard als ieder ander. Ik zal mijn werk goed doen en me niet laten beïnvloeden door andermans negativiteit’. 

Standvastigheid

Kristaltherapeuten beschouwen rozenkwarts als een zuiverende steen. Daarom is dit kristal heel geschikt als u plannen heeft om uw lichaam te ontgiften of als u een dieet wilt volgen. Een stuk rozenkwarts versterkt uw wilskracht, wat u kan helpen uw nieuwe leefwijze vol te houden. De positieve energie van rozenkwarts voorkomt dat u last krijgt van schuldgevoelens en uw plannen opgeeft. Rozenkwarts staat bekend om zijn kalmerende werking. De steen vermindert uw gevoelens van twijfel als u bang bent dat u uw doel niet zal bereiken. Leg daarom ongepolijste rozenkwarts in de keuken of eetkamer om te profiteren van zijn zuiverende energie.

Bron: MBS