Acceptatie

Dit is de rune van grootse zegeningen, zowel voor de gever, als voor ontvanger. Acceptatie vormt de fundering om jezelf lief te kunnen hebben. Voordat je een stap verder komt in je leven moet je vrede met jezelf hebben, zodat je elke dag met een gerust hart tegemoet kunt treden. Rust en Acceptatie zijn tweelingen, maar net als bij echte tweelingen is er toch eentje de eerste. Om een gelukkig tweede te zijn moet je kunnen begrijpen wat echte acceptatie is. 

Denk nog maar even terug aan de woorden die bij de rune van rust horen: God grant me the serentity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference.

Wat je ook dwarszit op dit moment, deze rune zegt jou dat het tijd is te accepteren wat je toch niet kunt veranderen, helemaal als je er last, verdriet of pijn van hebt. Dus verander wat je kunt, maar accepteer de rest al doet dat nog zoveel pijn. Geleidelijke acceptatie van het verleden maakt ons in staat om te veranderen. 

Misschien kun je jouw huidige situatie niet veranderen, maar jouw reactie op de situatie kun je wel veranderen. Hier ligt de vrijheid van elk mens, de vrijheid die jou toestaat keuzes te maken en misschien verder te komen in je leven.

Denk eraan, zegt deze rune, dat je ook maar een mens bent. Accepteer je onvolkomenheden, en weet dat je stapje voor stapje wel degelijk je leven kunt veranderen. Even een kleine overdenking; misschien lijkt het onbelangrijk, maar ieder woord is waar:

Where you are now is just fine, because that’s where you are, and you have a perfect right to be there.

Mensen die jou niet willen steunen in jouw huidige situatie, kunnen dus niet accepteren. Er is een speciaal soort moed nodig om te accepteren wat er gebeurt in jouw leven, dat van je familie, je kinderen en zelfs je stad en je land. Totdat we in staat zijn onze kinderen de kracht van acceptatie bij te brengen zullen we geen echte verandering, of hoop voor de mensheid kunnen realiseren. 

Receiving this Rune calls for gladly giving up the old and being prepared to live, for a while, empty, while you wait for the new to become illuminated in its proper time.

Runen Stenen – een orakel?