The Divine

 

Goddelijke liefde is overal en vooral in ons hart. Gedurende ons leven, is het die liefde die ons koestert, troost, inspireert en onderwijst en aan het einde ons naar huis roept.

Wanneer hoorde je voor het eerst over die goddelijke liefde? Was dat in je jeugd? Was het door tegenspoed of een groot verlies dat je ergens naar op zoek ging? Of heb je altijd al geweten dat er een grotere macht dan jijzelf je leven richting geeft?

Door middel van alle religies – van tempels tot kerken, via heuvels en bergtoppen – spreekt The Divine tegen ons. Voor sommigen verblijft the Divine ergens stilletjes binnenin, voor anderen is the Divine overal.  Denk eens aan het gedicht waar de dichter the Divine ziet in een grasspriet. Zou het niet veel mooier zijn om the Divine in de gezichten van andere mensen te zien?

Deze rune dient als een herinnering dat je elke dag in de aanwezigheid van the Divine bent. Als de nachten lang zijn, en je alleen op de rand van je bed zit, of bij een sterfbed aanwezig bent, weet dan dat, zodra jij bereid bent te luisteren, the Divine zal spreken.

Als je een periode van verzoening met je leven doormaakt, weet dan dat Acceptatie en Vergeving de belangrijkste leermeesters zijn. Als je voor een moeilijke periode komt te staan waar je nog niet klaar voor bent, vraag dan kracht aan the Divine. What you are is God’s gift to you; what you make of yourself is your gift to God.

Onze levens hebben wij gekregen van The Divine, zodat niets ons teveel is. Als je huidige situatie te zwaar lijkt, en je geen uitweg meer ziet, vraag dan om kracht aan the Divine. Als je dit oprecht doet, zul je merken dat je geholpen wordt en je de moed weer zult vinden verder te gaan. 

Hoe the Divine ook in je leven komt/aanwezig is, misschien door de liefde die je voelt voor je kind, of je partner of voor Moeder Aarde, de liefde van the Divine is de ultieme waarheid voor ons. Als je deze waarheid eenmaal gevonden hebt, zul je nooit meer bang of alleen zijn. 

Runen Stenen – een orakel?