Eerlijkheid

De spiegel van de waarheid ligt voor jou wanneer je deze rune tegenkomt. Pak hem maar op en kijk er maar eens in: kijk eens goed naar je huidige situatie. Vraag jezelf eens af of je eerlijk tegen jezelf bent en daarna, eerlijk tegen anderen? Pas als je eerlijk tegen jezelf kunt zijn, begint er een beter leven. 

Als je er nog niet zo lang achter bent dat het veel makkelijker is om echt eerlijk te zijn, denk dan nog even terug aan het moment dat je voor het eerst je ware gevoelens toegaf aan jezelf of aan een ander. Weet je nog lekker dat voelde, dat je eindelijk die woorden had uitgesproken en die last kwijt raakte?

Deze rune kan ook een teken zijn dat de tijden van jezelf verschuilen voorbij zijn. Ben je nog niet helemaal eerlijk tegen jezelf denk dan even aan de beroemde woorden van Shakespeare: This above all: To thine own self be true.

Eerlijkheid opent de gesloten deuren in je hart. Echt eerlijk zijn is een manier om pijn te verlichten. Als je denkt dat het moeilijk is om de waarheid te spreken, misschien is het ontvangen van deze rune dan een herinnering dat je steun kunt vragen om het opnieuw te proberen.

Bekijk de plaats van eerlijkheid is in de cirkel van de runen stenen. Tussen Grenzen en Rust ligt volgens het orakel totale eerlijkheid. Als je op je levenspad al tot hier gekomen bent, zul je merken dat het leven eenvoudiger wordt. Wanneer je totale eerlijkheid in je leven toelaat, met heel je hart, lichaam en ziel en met gezonde grenzen die jou ondersteunen, zul je stap voor stap dichterbij innerlijke rust komen. 

Wanneer je deze rune ontvangt, word je er ook aan herinnerd dat zonder eerlijkheid alles minder wordt. Minder hoop, geen waarheid, dus geen echt leven. Deze rune vertelt je dat nu het moment gekomen is om eens goed en eerlijk naar je eigen motieven en je gevoelens te kijken. Bedenk je wel dat als je eerlijkheid afwijst, de innerlijke rust ook niet zal komen. De wortels van de moed om jezelf te verbeteren kunnen alleen groeien in eerlijke aarde.

Als de jaren verstrijken en jouw leven een andere wending aan neemt, dan is het in staat zijn om eerlijk tegen jezelf te zijn, de enige mogelijkheid om de volgende generatie te leren hoeveel kracht er zit in het vertellen van de waarheid.

Runen Stenen – een orakel?