Geloof

Het ontvangen van deze rune is een mogelijkheid je spirituele betrokkenheid te vernieuwen en je leven daar weer op te richten. Er wordt gesproken van de gift van het geloof, want dat is hoe het geloof tot ons komt: als een gift, als een cadeau. Je kunt geloof namelijk nergens kopen of lenen. Want waar koop je een mysterie? 

Geloof is een gift van het Ultieme, of waar je ook in gelooft. Zonder geloof zul je vervuld blijven van angst en twijfel. Zonder geloof heeft het leven weinig zin, terwijl in de aanwezigheid van geloof liefde alom aanwezig zal zijn. De essentie van geloven zit in alles.

Echt geloven is de bereidheid je leven te leven met de absolute overtuiging dat je zult leren van je ervaringen, tegenslagen zult overwinnen en er sterker uit vandaan te komen. 

Geloven op een manier waar je beter van wordt, is simpelweg met heel je hart en ziel om de liefde van het Ultieme te vragen en ervan uit gaan dat het een speciale gift voor jou is. 

Deze rune zegt, dat als je je in je leven laat leiden door het geloof, het onmogelijk wordt nog te twijfelen aan het Ultieme, aan jezelf en aan je leven en je niet meer bang zult zijn voor de volgende dag.

Ghandi heeft gezegd dat je de verandering die je wilt zien in de wereld, zelf moet zijn. Geloven moedigt ons aan ervan overtuigd te zijn, dat we wel degelijk iets aan de wereld kunnen verbeteren – eerst bij onszelf, en dan bij de wereld.

Runen Stenen – een orakel?