Hoop

Hoop is een lichtje wat nooit uit gaat, een vlammetje wat brandt in de donkerste nacht, een ondefinieerbaar gevoel wat je door laat gaan, zelfs zonder reden, en niet op laat geven. Hoop is één van de meest blijvende zegeningen van het Ultieme. 

Er wordt gezegd dat in elk leven er minstens één moment komt, wat de loop van je leven voor altijd verandert, mits je het op tijd herkent. Zijn er in jouw leven speciale momenten geweest van hoop? Wat bracht hoop in jouw leven? Was het een verlangen naar een rustig, stabiel leven? Was het jouw verlangen naar een betere toekomst in een vreedzamere wereld? Wat ook de reden is geweest, als je weer hoop hebt, terugkrijgt, kun je weer optimistisch zijn en hopen dat de dag van morgen een nieuw begin kan zijn.

Waar zou jouw hoop door versterkt worden vandaag? Misschien iets heel eenvoudigs, zoals liefdevolle woorden van een vriend? Of iemand die de eerste stap zet? Of een rustige dag zonder problemen? Waar je je hoop ook vandaan haalt, koester het met liefde. 

Als je bezorgd bent over je gezondheid, bedenk je dan, dat door de ogen van hoop zelfs ziekte een geschenk kan zijn, namelijk de kans om door tegenspoed wijsheid te verkrijgen. Grijp deze kans, en vermeng het met je geloof dat je weer beter zult worden. Door hoop te hebben leren wij ons leven moedig en met vlijt te leven. 

Als je deze rune tegenkomt op het moment van een nieuwe relatie, let er dan op dat wat je in het verleden geleerd hebt, je van dienst kunnen zijn in de toekomst. Als je leven een andere richting op gaat, voel dan de hoop die bij alle nieuwe dingen hoort. 

Hoop is een vriend op onze reis van het leven; iemand die in ons oor fluistert: It is going to be better…. The darkness is behind you…. The daylight has come….

Het is beter jezelf op het heden te richten in plaats van je alleen maar bezig te houden met de toekomst, want er zit veel tijd en hard werken in de veranderingen die heling met zich mee brengen.

Ondanks al het lijden van de mensheid op de wereld blijven we hoop hebben op een betere toekomst: dat is onze erfenis. Voor velen over de hele wereld is hoop het enige nog wat ze hebben. Zelfs mensen die alles achter zich gelaten hebben en door diepe dalen gaan op zoek naar een beter leven, kunnen dat vanwege hoop. 

We kennen allemaal wel wanhopige tijden, maar pas op het moment dat we beseffen dat we zo niet meer door kunnen gaan en weer kunnen geloven dat we iets beters verdienen, dan wordt hopeloos weer hoop.

Hope is God’s love at work in our lives.

Runen Stenen – een orakel?