Humor

Deze rune is een heel bemoedigend teken, want de rune van Humor brengt 3 goede dingen met hem mee: een uitnodiging, een advies en een zegening. 

Als je je in een moeilijke situatie bevindt, die bijna overweldigend is, bekijk het dan eens met een dosis humor, dat is de uitnodiging.
Het stukje advies gaat over de vraag of je misschien te hard je best doet? Doe je teveel voor anderen? Houd daar mee op, en bedenk je dat humor heel verhelderend werkt.
Aangezien er gezegd wordt dat lachen, God’s lievelingsmuziek is, is dat de zegening die er bedoeld wordt.

Deze rune wil je ook feliciteren met het feit dat je je humor teruggevonden hebt, als je aan de andere kant juist je humor verloren hebt wil het Orakel zeggen dat het vanzelf weer terug zal komen naarmate je beter zult worden. 

Humor komt van de oude rune van overvloed, dit is de zachtste, vrouwelijkste rune. Het vraagt je om bij jezelf naar binnen te kijken en jezelf af te stemmen op jezelf. Als je niet in balans bent, zegt deze rune dat humor je zal kunnen helpen de balans te herstellen. 

Het ligt op het pad der heling dat wij ons gevoel voor humor weer terugkrijgen en sommige dingen uit het verleden weg kunnen lachen. Lachen is gezond! Lachen is het beste medicijn wat je kunt krijgen. Vooral als je zover bent gekomen dat je ook om jezelf kunt lachen is dat een heel goed teken. 

Lachen verlicht je ziel, brengt vreugde in je hart, het geeft dankbaarheid een extra dimensie, het maakt het toegeven van fouten makkelijker en kan zelfs van een vijand een vriend maken. Het bevordert de liefde in je leven en maakt een einde aan angst. 

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Humor en lachen zijn één van de kostbaarste eigenschappen van de mensheid.

Runen Stenen – een orakel?