Moed

Moed is geloof in actie. Deze rune wil dat je je eigen moed en kracht gaat herkennen. Als je dat kunt, kun je verder op de ingeslagen weg en alles wat je daar op tegen komt met wijsheid tegemoet treden. Iedereen die in zijn leven door diepe dalen is gegaan, een overlijden van een geliefde heeft meegemaakt, ernstig ziek is geweest, seksueel misbruikt is, weet dat je veel moed nodig hebt om daar bovenop te komen. Door deze harde levenslessen krijg je hoop op betere tijden en dit leert ons weer dat je door moedig te zijn, inzicht krijgt en wijsheid krijgt. 

Als het verleden je nog pijn doet, weet dan dat een moedig hart veel aan kan. Moet je op dit moment misschien een stap maken naar een onzekere toekomst? Bedenk je dan dat de rune van Moed tussen Acceptatie en Meditatie in ligt. Het orakel zegt dus dat als je op de huidige situatie met paniek of ontkenning reageert, je geen plaats meer hebt om moedig te zijn. 

Misschien is de uitdaging waar je voor staat wel zo groot dat het je overweldigt, maar probeer dan iemand als voorbeeld te nemen die grote moeilijkheden ook met opgeheven hoofd tegemoet treedt. 

Elke keer maar weer, blijkt dat de echt test van ware moed het leven is, in plaats van doodgaan, een crisis overleven en verdergaan met je leven is moediger dan het bijltje erbij neergooien. Troost jezelf met de gedachte dan je dichter bij de ultieme waarheid komt door moedig te zijn. 

Soms kan het ontvangen van deze rune betekenen dat je hulp moet vragen. Hulp vragen is iets heel moedigs. Deze rune kan ook het eind van een tijd van verdriet en pijn aankondigen. Weet dan dat je lang genoeg pijn hebt gehad en het nu tijd is de wijde wereld in te gaan en het leven te leiden waarvoor je op de wereld gekomen bent.

Runen Stenen – een orakel?