Onschuld

Het beginpunt is altijd onschuld. Deze rune dient als een zachte herinnering aan de eenvoud en gaafheid waar wij mee begonnen zijn, maar ook als een belofte dat wij uiteindelijk thuis zullen komen. Onschuld is onze eerste deugd en hier zullen alle relaties uit voortvloeien; die met onszelf, met anderen en met het hogere. Deze rune geeft vaak een verandering van richting aan; een cirkel is bijna rond en juist op dit moment is het goed om aan de eenvoud van het begin terug te denken. 

Er zijn veel verschillende dingen die dat fijne gevoel van onschuld terug kunnen brengen: een lief gezegde, een glimlach, iets aardigs, kortom alles wat ons kan herinneren aan een tijd dat het leven geen inspanning kostte, een tijd waarin men geen pijn gedaan werd of een tijd waarin je met liefde voor iemand zorgde. De herinnering aan deze fijne gevoelens kan iemand weer gezond maken. 

Tegen diegenen die door hun onschuld bedrogen zijn, zegt deze rune: wees dankbaar voor het overleven and voor de wijze les die je geleerd hebt door de pijn en het verdriet uit het verleden. Probeer je onschuld weer terug te vinden!

Het ontvangen van deze rune is een erkenning van de lange weg die je al hebt afgelegd tot waar je nu gekomen bent in je ontwikkeling. Wees jezelf en anderen die je die weg gewezen hebben dankbaar. Maar sta jezelf toe de vreugde van onschuld weer te voelen en bedenk jezelf dat je er beter door bent geworden, want alleen hierdoor kun je je verloren onschuld weer terugvinden. 

Stel dat je deze rune door midden snijdt, dan zie je de rune van (innerlijke)rust. Dit is een belofte en een zegen tegelijk. Want als (innerlijke)rust in de spiegel kijkt en zichzelf herkent, zal het vrede en begrip met zichzelf hebben. 

Benut deze dag en maak je leven wat eenvoudiger. Breng harmonie waar je onenigheid tegenkomt, en balans waar deze verstoord is. Neem de tijd om even stil te staan bij alles waar je dankbaar voor kunt zijn en deel de onschuld die je voelt met iedereen die je tegenkomt.

Runen Stenen – een orakel?