Ontkenning

Als je de rune van ontkenning trekt, is dit een teken dat je je leven weer onder controle moet brengen en het gaan leven zoals het door het Ultieme bedoeld wordt: bewust, vreugdevol, met mededogen en liefde. 

Velen zijn zich hier niet meer bewust van. Het Orakel helpt ons ons te herinneren dat we niet geboren zijn om een leven te leiden in pijn, maar dat het de bedoeling is je leven zo in te richten dat je jezelf en de wereld om je heen beter gaat begrijpen.

De rune van ontkenning moedigt ons aan, om toe te geven aan jezelf en aan een ander persoon, wat de werkelijke reden is van jouw pijn en jouw tekortkomingen. Als je de waarheid over jouw situatie nog steeds niet onder ogen kunt zien, is dit een aanwijzing dat je er hard aan zult moeten werken om uit je schuilplaats te komen. 

Als ontkenning geen rol meer speelt in jouw leven, en je komt deze rune toch op je pad tegen, wordt er gevraagd mededogen te hebben voor de mensen om jou heen. Bedenk eens hoe je jouw familie, vrienden en anderen zou kunnen helpen. Soms is het zelfs zo makkelijk dat alleen echt luisteren al genoeg is. Mensen hebben vaak iemand nodig die hen begrijpt.

De rune van ontkenning vraagt of je bij jezelf naar binnen wilt kijken en de balans op wilt maken van jouw leven. Het vraagt je echt helemaal open te zijn naar jezelf toe en zelfs verborgen zaken onder ogen te zien. 

Voor sommigen kondigt de rune van ontkenning het eind van deze fase aan. Eén ding staat vast aan ontkenning: wanneer je iets verloochend hebt in je leven, zal dat juist hetgeen zijn wat een verwoestend effect op jouw leven heeft.

Een wereld die elke levend wezen op de juiste waarde weet te schatten is een wereld zonder ontkenning.

Runen Stenen – een orakel?