Vertrouwen

Dit is de rune van herstel. Hij vraagt om het vertrouwen in jezelf, in je leven en eventueel in je geloof, wat dat ook moge zijn, weer te herstellen. Er wordt gezegd dat geloof geen “geloven”  is zonder bewijs, maar eerder vertrouwen zonder reserves en dat vertrouwen, als je er goed voor zorgt, jezelf aanmoedigt je volledig te ontplooien. Kortom: vertrouwen is het beste medicijn.

Voor sommigen betekent het trekken van deze rune om vertrouwen te hebben in de huidige situatie. Voor anderen roept deze rune op om de mogelijkheidheden waar je voor staat met wijsheid en vertrouwen tegemoet te treden. Als deze rune wijst om de relatie met jezelf, weet dan dat je steeds meer van jezelf gaat houden als je vertrouwen in jezelf hebt. Bij liefdesperikelen bedenk dan dat ‘ik houd van jou’ en ‘ik vertrouw jou’ gelijk aan elkaar zijn. 

Aan de andere kant, als het vertrouwen in je leven ontbreekt, ga dan na hoe je dit weer kunt herstellen, of zelfs creëren als je het nooit gehad hebt. Vertrouwen is de belangrijkste fundering van ons leven en van daaruit kun je je leven leiden zoals het bedoelt is. Hoe benauwend of onderdrukkend het moment ook mag zijn, deze rune maant een ieder aan vertrouwen te hebben en te weten dat wanneer je in balans bent, je wel weer in staat zult zijn vertrouwen te hebben.

Bekijk het eens van deze kant: elke keer wanneer je gevraagd wordt vertrouwen te hebben, is een moment waardoor je ‘groeit’ in het leven. Wanneer je door je angsten heen gaat en op je eigen gevoelens vertrouwt, groeit het vertrouwen in jezelf. 

Wanneer je deze rune van vertrouwen ’trekt’, word je aangemoedigd de eerste stap te nemen. Probeer je verloren vertrouwen wat je vroeger had en naar leefde, weer terug te krijgen. Wij zijn geboren om vertrouwen te hebben. Laat niemand je iets anders wijs maken!

Ken U Zelve was de raad van het Orakel in Delphi in het oude Griekenland. Nu, in dit nieuwe millennium laten we aan deze woorden het volgende toevoegen: Heb vertrouwen en ‘heel’ jezelf!

Runen Stenen – een orakel?