Woede

Deze rune is een uitdaging om van alle energie van woede een bondgenoot te maken, op je pad naar verbetering. Gebruik het als een wekker voor de verandering waar je voor staat.

De rune van Woede is een teken dat het nu tijd is om alle woede los te laten. Weet wel dat je bereid moet zijn al het oude los te laten, en geduldig moet wachten tot iets nieuws zich aandient.

Soms is het voelen van woede echter een teken dat er iets mis is in je leven, waar je aandacht aan moet besteden. Het trekken van deze rune vraagt je om deze mogelijkheid te overwegen. Want woede is vaak het masker van pijn, angst of gevoelens van verlatenheid. Kijk eens verder dan je woede en vraag jezelf oprecht af:

Ben je boos omdat je het gevoel hebt dat er niemand naar jou luistert? Ben je boos omdat je het gevoel hebt dat er niemand is op wie je terug kunt vallen? Heeft de huidige situatie misschien zout in een oude wond gewreven? Wat er ook is, verwelkom woede als een vorm van informatie.

Onderzoek het gevoel, kijk waar het vandaan komt en waarom je niet kan zeggen wat je echt meent/bedoelt. Deze rune is een uitdaging of een verzoek dat je de woede die je voelt onder ogen ziet. Je hoeft niet eens echt boos te zijn op het moment dat je deze rune tegenkomt. Het kan ook oude boosheid zijn waar je nog niets mee gedaan hebt.

Elke rune biedt je de mogelijkheid er even bij stil te staan. Dus neem de tijd en denk eens goed na over jouw omstandigheden op dit moment. Kijk eens goed naar de oorzaak van de woede en kijk of je een manier kunt vinden om van deze situatie weer in een situatie van harmonie en vrede kunt komen.

Woede over onrecht kan een bevrijdende en krachtige manier zijn tot veranderingen. Gezonde woede, toepasselijk voor het moment, kan je helpen te breken met oude gewoonten of hulpbehoevendheid. Woede maakt energie vrij om je de kracht te geven iets te veranderen.

Het is een zegen deze rune te ontvangen; een nieuwe manier van leven, een nieuwe manier van reageren op een conflict ligt voor je. Als je dit kunt, mag je woede als een vriend of leraar zien.

Runen Stenen – een orakel?