Seats & Sofa’s – wat een nachtmerrie

Bijna 15 jaar geleden kochten we een hele mooie zwarte Montel bank. Echt een heerlijke plof maar lekker neer bank; een bank om op te slapen, te vrijen, tv te kijken, te eten en vooral om heel veel nachten door te halen. De bank had allemaal losse kussens, zwarte stof wat je het beste kunt vergelijken met fluweel en oer oer degelijk. Toen we na onze verhuizing van Den Haag in Zoetermeer terecht kwamen, namen we tot grote schrik van de kinderen de bank gewoon mee. M’n schoonzoon krijgt het er nog Spaans benauwd van als hij er aan denkt. Mijn Montelletje paste namelijk niet in de lift en moest dus naar negen hoog gesjouwd worden! Maar wat een bank en wat stond hij mooi in ons nieuwe appartement! Wel had mijn zoon er nieuwe (iets hogere) poten onder gemaakt, zodat ik iets beter kon opstaan, want die knieprothese had ik toen nog niet. 

Inmiddels zijn we acht jaar, een Duitse Herder en de nodige langharige poezels verder en kreeg ik zo ongeveer een tennisarm van het schoonhouden van de bank. Met zoveel dieren in huis, nou ja, nu nog maar zes poezels helaas, moet je echt elke dag stofzuigen en dat fluweel van mijn bank, was als een magneet voor kattenharen. Eerlijk is eerlijk er zaten ook al de nodige brandgaten in, uit de tijd dat we nog volop rookten. Ook de armleuningen hadden hun beste tijd wel gehad en al die losse kussens…. het zit heel lekker, maar het is wel een hele klus om de bank er dus altijd netjes uit te laten zien. Aangezien ik jaren een praktijk aan huis had, vond ik dus dat die bank er ALTIJD netjes uit moest zien. Kortom, het kon niet langer wachten, er moest een andere bank komen. 

Ik had het al helemaal uitgedacht. De bank moest supergroot zijn, zodat we er allebei tegelijkertijd op kunnen liggen, geen losse kussens hebben en vooral geen stof meer, maar wel weer zwart! Dus op een vrije vrijdagmiddag, begin September 2017, kreeg ik Lex zo gek dat hij met mij naar de meubelboulevard in Zoeterwoude ging! Lex is niet zo van het winkelen en al helemaal niet van meubelwinkels, dus ik was dolblij dat hij zijn vrije middag wilde opofferen. We parkeerden de auto bij de eerste winkel: Seats & Sofa’s en liepen de winkel binnen. Vrijwel direct een verkoper op onze nek, met de vraag of we misschien koffie wilden…. eh.. we willen even rustig kijken. Zelf kijken, mompelde ik meteen. Gelukkig was dat geen enkel probleem en liet hij ons verder met rust. 

Nu is het daar best wel groot en staan er echt genoeg bankstellen, maar halverwege zakte bij mij de moed toch wel in de schoenen. Wat ik zocht, stond er gewoon niet tussen. Het meeste was veel te klein naar mijn zin. Tot we helemaal achter in de hoek aankwamen en daar een hoekbank stond in lelijk oud blauwe stof. Ik plofte neer, omdat ik van al dat geslenter moe was geworden. Oh My God…. dit was em! Stevig en toch zacht, steun overal, en en… Lex ga ook eens zitten! Ik zag aan hem dat hij de bank net als ik niet mooi vond, maar toen hij ging zitten, veranderde zijn gezicht ook! 

De verkoper dook op uit het niets, met de vraag, willen jullie nu misschien een kopje koffie? Eh ja dus. De verkoper ging koffie halen en aan de zijkant van de bank voelde ik een knop. Ha! De uiteinden waren ook nog eens relaxfauteuils. Jeetje deze bank had ik moeten hebben toen ik aan het revalideren was na mijn knieoperatie! Echt helemaal goed! Lex wilde absoluut geen hoekbank, maar de verkoper verzekerde ons dat de opstelling ook anders kon. Oh ja? Nou laat maar zien dan. Dus er werden een paar elementen heen en weer geschoven en hoppa, daar was ie ineens: mijn vierzitsbank! En natuurlijk is deze bank ook in het zwart leer te leveren mevrouw. Eco leer, ijzer en ijzer sterk. Ik kreeg een proeflapje in mijn handen geduwd en moest het maar proberen met mijn autosleutels kapot te krijgen. Hmmm, inderdaad, het voelde goed en sterk aan. 

Okee, ik zat wel lekker, maar wat kost dit nu? Een hoop bla bla en even rekenen en de verkoper kwam uit op 2999 euro. Maar, er zou natuurlijk wel 10% afgaan in verband met de dagaanbieding. Nu ben ik niet zo goed in rekenen, maar dit rekensommetje kon ik zelfs uit m’n hoofd maken en ik zei dan ook direct dat we hadden afgesproken absoluut niet zo veel voor een bank over te hebben. Oh, maar dat veranderde de zaak, wat wilden we dan uitgeven? Dus ik begon te lachen en zei dat het verschil dermate groot is dat we het echt niet eens zouden gaan worden. Maar de verkoper drong aan en ik vertelde hem toen dat ik voor we weggingen nog tegen Lex had gezegd dat een beetje leren bank in de maat die ik wilde best wel eens richting 2000 euro zou gaan en toen had Lex meteen gezegd, dat hij dat veel te gek vond. 

De verkoper liet ons weer even alleen. Gelukkig drink ik mijn koffie niet heet, dus ik zat eigenlijk nog best wel even lekker. Als een duveltje uit een doosje was de man ineens weer terug. Als we echt nu vandaag, meteen, voor het sluiten van de winkel zouden kopen en af wilden zien van de andere dag actie (10 keukenapparaten bij de aankoop van een bank) dan mocht hij nu de bank aanbieden voor ….. stilte….. 1836 euro! Tja, dan kijk je elkaar aan en impulsief als wij zijn, riepen we samen: doe er maar een strik omheen dan!

We moesten alleen wel rekening houden met een levertijd van 16 weken, dus voor de kerst zou zeer waarschijnlijk niet meer lukken, maar dat kwam omdat de bank uit China moest komen, vanwege het unieke volkomen ijzeren onderstel. (nee mensen, natuurlijk niet omdat de fabricagekosten in China zoveel lager zijn dan hier). De banken komen hier ook per boot en niet per vliegtuig, wat uiteraard ook niets met de transportkosten te maken heeft. Maar, 16 weken vonden wij geen probleem, dus de koop was snel geregeld. 

Vrijdag 22 december, dus toch nog voor de kerst, wordt onze bank geleverd! Seats & Sofa’s doet dat niet zelf. Nee, wij moesten een apart bedrijf inschakelen die de bank zou komen leveren. Prima geregeld: voor 130 euro rijden ze van Maassluis naar Zoetermeer, gaan met de inmiddels lekker grote lift, met de bank naar de 9e etage, waar zelfs tussendeuren automatisch opengaan en rollen hem zo tot de voordeur. Even de drempel over en tadaa, daar staan dan 2 hele grote pakketten volledig in bubbeltjes plastic en karton. De jongens werken keurig netjes en in no time staat de bank helemaal goed op z’n plaats. Ze nemen al het verpakkingsmateriaal (en dat was nogal wat) weer keurig mee.

Daar staat hij dan: hij past precies op de plek die ik ervoor gereserveerd had en het is helemaal naar mijn zin. Vrijdagavond gaat Lex even uitproberen hoe de bank ‘ligt’ en ik doe mijn voeteneinde omhoog en kijk hoe mijn plekje mij bevalt. Twee uur later worden we wakker: Ha, de bank is goed gekeurd! De katten komen ook voorzichtig even kijken en tot mijn opluchting blijft het daarbij. Leren tassen kunnen ze niet met rust laten, maar vooralsnog worden er geen nagels in de bank gezet.

Zaterdagavond, de kerstsfeer zit er bij ons al goed in, want ook mijn nieuwe vitrage en lamp zijn helemaal naar mijn zin, dus we nestelen ons weer op de bank om tv te kijken. Lex gaat kreunend zitten. Huh? Doe jij dat? Nee dus!!! Als Lex gaat zitten, maakt de spiksplinternieuwe bank een raar kreunend geluid! Nee toch he…. onze kerststemming zakt naar het nulpunt. Zondag is zo’n winkel natuurlijk dicht, dan maandag en dinsdag kerst en dan pas kunnen we contact opnemen! 

Gelukkig bestaat er zoiets als een contactformulier, dus dat hebben we zo snel mogelijk ingevuld. We moeten uiteraard even geduld hebben vanwege de feestdagen, maar zaterdag voor oud en nieuw ligt er een ouderwetse brief in onze brievenbus! We moeten de bank in de originele verpakking op vrijdag 19 januari aanbieden in het filiaal waar wij de bank gekocht hebben en daar zal dan een monteur aanwezig zijn om naar onze klacht te kijken. 
Pardon? WIJ moeten de bank terugbrengen? De bank die wij ook voor 130 euro hebben laten bezorgen omdat wij er fysiek niet toe in staat zijn dat ding op onze rug te nemen? Bovendien past de bank niet in mijn auto en heb ik geen trekhaak en geen aanhanger! Originele verpakking?? In de winkel werd notabene dit bedrijf aangeraden omdat ze alles zo netjes mee terug namen!

We struinen het internet af naar ervaringen van andere klanten en schrikken ons lam. We zijn er overduidelijk ingestonken en niet zo zuinig ook. Kassa, Radar, Consumentenbond, Fora, Sociale Media, alles staat bol van soortgelijke ervaringen en zelfs het verkooppraatje in de winkel lees ik terug op andere sites. Het informeren naar de prijs die wij in gedachten hadden en daar dan onder gaan zitten…

We laten het er niet bij zitten en reageren nogmaals via het contactformulier. Het duurt dit keer nog langer voor wij een antwoord krijgen. Uiteraard weer via de normale post: het digitale tijdperk is overduidelijk nog niet ingetreden bij Seats & Sofas. We krijgen hetzelfde aanbod: wij moeten de bank daar naar toe brengen, of ze steuren voor 50 euro iemand langs die een kijkje kan nemen. Alsof wij überhaupt nog iets of iemand zullen vertrouwen die door Seats & Sofas aangeraden wordt.

Gelukkig heb ik een zoon die interieurbouwer/scheepstimmerman is. Hij woont alleen erg ver weg, maar gelukkig was hij afgelopen weekend hier. Hij heeft onder de bank gelegen en met een zaklamp elke veer en elk scharnier bekeken, zowel onbelast als belast en bij de achterste veer kwam de aap uit de mouw. De bank is gelukkig niet stuk. Maar bij het belasten van de bank komt een bewegend deel tegen het stalen frame aan. Het is niet veel, millimeterwerk, maar genoeg om dus even een kreunend geluid te laten horen. Mijn zoon zegt dat het een fabricage fout is en we er maar aan moeten wennen. 

Natuurlijk is het zo dat ik de bank nog steeds mooi vind en hem ook lekker vind zitten, maar de lol is er wel een beetje af. Na 16 weken levertijd en 2000 euri hebben we nu toch een beetje een bekocht gevoel. Of de bank nu echt kwalitatief zo slecht is, dat durf ik nog niet te zeggen, maar dat Seats & Sofa’s de ogen uit hun hoofd moeten schamen voor deze ontzettend slechte service is een ding wat zeker is. Wij zullen nooit meer iets bij hen kopen en ik hoop dat heel veel mensen mijn recensie zullen lezen en deze ‘inpak en wegwezen winkel’ voortaan links laten liggen.

©Loes Raaphorst 01/2018