Seizoenen van het Zelf

We leven in een toestand van onophoudelijke verandering, we zijn ten prooi aan de grillen van het lot, het verloop van de natuur en de invloed van andermans handelingen. Over veel van wat ons overkomt hebben we niets te zeggen. Als we eenmaal aanvaarden dat verandering onvermijdelijk is, verspillen we niet langer energie aan zinloze weerstand. Deze meditatie leert ons om ‘mee te drijven met de stroom’, om tijd en verandering te aanvaarden. De seizoenen blijven elkaar eindeloos afwisselen onder invloed van de zon en de maan, terwijl het wezenlijke zelf intact blijft – een wit licht van positieve bedoelingen in het centrum van al deze turbulentie.

Gele Calciet en heldere Kwarts helpen je af te stemmen op het ritme van de natuur. Calciet geeft energie aan natuurlijke processen, terwijl de eigenschappen van heldere Kwarts je innerlijk in balans brengen in tijden van verandering.

Mediteren voor Verandering

  1. Begin te mediteren over natuurlijke groei. Kijk naar de zonnebloemen en denk na over hun levenscyclus. Voordat ze verwelken, verspreiden ze hun zaden voor nieuwe bloemen. Alles wat leeft, is onderdeel van een patroon van vernieuwing.

  2. Plaats de gele Calciet tussen de zonnebloemen. Laat zijn kalmerende energie je tevreden stemmen met de fase waarin je je op je levensweg bevindt. 

  3. Concentreer je nu op de cirkelbeweging van veranderend weer. Volg de spiraal der verandering met je ogen – van buiten naar het midden van de cirkel. Voel intussen dat je acceptatie van verandering in je eigen leven geconcentreerder en steviger wordt. 

  4. Hef je blik op naar de zon en de maan. Hun relatie tot de aarde is voortdurend in verandering en toch gehoorzamen alledrie de hemellichamen de wetten van het universum. Op dezelfde manier weerspiegelen de veranderingen die wij ondergaan de eeuwige waarheid van de geest.

  5. Plaats de heldere Kwarts in het midden van e cirkel en richt je op zijn versterkende, helende kracht. Aanvaard, terwijl je je koestert in zijn beschermende licht, veranderingen die zich in je eigen leven voltrekken. Verwelkom ze als kansen om jezelf te ontwikkelen. Laat het licht van de Kwarts je geruststellen terwijl je hier een poosje rust, één met de krachtige energie der verandering.