Sensuele Dromen – leer jezelf beter kennen

Iemands reactie op een seksuele droom kan variëren van shock of afschuw tot opwinding en prikkeling. Seks in de meest primitieve zin zorgt voor voortplanting. Maar seksuele dromen gaan daar niet altijd over.

Intieme Verlangens

Seksuele gebeurtenissen in dromen zijn vaak symbolisch voor onze drijfveren of het veilig stellen van belangrijke dingen in ons leven. Dit kan een liefhebbende partner zijn, een ambitie of puur de drang tot overleven. Seksuele dromen kunnen ook duiden op onvoorwaardelijk delen of een vereniging van de mannelijk en vrouwelijk aspecten van de dromer. Wat er ook achter zit, seksdromen zijn normaal en gezond. 

De Rol van Sensuele Dromen

Sensuele dromen richten zich op emotionele stabiliteit en groei. Ze hebben verschillende doelen en helpen je: 

  • individuele problemen of problemen binnen een relatie te verwerken;
  • te focussen op details van onopgeloste situaties;
  • onafgemaakte zaken aan te pakken, bijvoorbeeld een oude relatie;
  • het leven te vieren. Sommige seksuele dromen bevestigen levensgenot;
  • een normale, lichamelijke behoefte aan seks te bevredigen.

Droomwoordenboek over Seks

Alle dromen maken gebruik van het onderbewustzijn van de dromer. Dromen moeten vaak minder letterlijk genomen worden dan gedacht.

Seks met je huidige partner

Deze dromen duiden op het verzekeren en verstevigen van banden. Ze nemen emotionele onzekerheid uit het echte leven weg. De dromen versterken de liefdesbanden tussen jou en je partner. Houd in de gaten hoe je partner op jou reageert in je droom. Het vertelt je waar je aandacht aan moet schenken.

Verkrachting

Als in het echte leven seksueel geweld is gebruikt tegen de dromer, duidt deze droom op het verwerkingsproces ervan. Deze droom kan helpen om de beschadigde persoonlijke identiteit te herstellen.

Seks met een Familielid

Tenzij misbruik heeft plaatsgevonden, betekent deze droom geslotenheid, naar binnen gerichtheid. Incest als droom kan wijzen op een toekomstige activiteit die schaamte of spijt met zich meebrengt. Wees je bewust van de sfeer in de droom en jouw gevoel over het familielid, omdat het aanwijzingen kan geven over zaken in het echte leven.

Seks met een Vreemde

Deze droom duidt op een oppervlakkige kijk op het leven. De vreemde staat symbool voor een gebrek aan zelfbewustzijn. De ziel lijkt zich vast te klampen aan iets of iemand om zichzelf te leren begrijpen.

Homoseksuele droom

Deze droom hoeft geen vragen op te roepen over jouw seksualiteit, maar duidt op een verlangen om net zo te zijn als iemand die je bewondert. Het kan ook een verlangen naar psychologische of spirituele ontwikkeling zijn. 

Kijken of Bekeken worden

Een droom over seks op een openbare plek duidt op een geheid verlangen om in gezelschap meer extravert en expressief te zijn. De droom kan ook betekenen dat de creativiteit van de dromer voldoende ontwikkeld is en dat het tijd is om dit anderen te laten zien.

Seks met een Vriend(in) of Collega 

Letterlijk suggereert dit een sterk seksueel verlangen. Deze droom kan subtieler interacties tussen jou en een vriend(in) teweegbrengen die nog niet in het echte leven zijn opgevallen. Metaforisch gezien duidt deze droom op een wens naar gelijkwaardige vriendschap.

Seks met een Beroemdheid

Als je in een droom seks hebt met een beroemdheid, wit je graag in zijn/haar schoenen staan om roem en erkenning te ervaren. De beroemdheid is het symbool voor macht, status en uitstraling. Als droomvoorteken suggereert seks met een beroemd persoon dat hulp voor een huidig probleem wordt aangeboden uit een onverwachte hoek.

Bron: MBS