Shakti

Mythologie

In het hindoeïsme van India is Shakti dé godin. Ze is actief, krachtig en vitaal – de bezielende kracht van het universum. Het mannelijke is de passieve, inerte, slapende kracht. Elke Shakti heeft een eigen god met wie zij zich seksueel verenigt. Zonder die vereniging kan geen van beiden iets beginnen. 

In de ogen van de tantrische mystici vindt de ultieme verenging met Shakti plaats op het moment van sterven. Shakti, die hier staat afgebeeld met het lichtgevende wereld-ei, wordt beschermd door de slang, kundalini, de emanatie van haar eigen goddelijke energie. 

Betekenis

Shakti knalt je leven binnen om je te stimuleren en te activeren. Door de omgang met Shakti bereik je heelheid: goddelijke, kosmische, orgastische godinnenenergie. Was je de laatste tijd moe? Putten het leven en alle eisen ervan je uit? Ben je constant energie, vitaliteit aan het geven, zonder in te nemen, op te laden, te reactiveren? Misschien wil je iets presteren, maar heb je niet genoeg energie om het te doen. Shakti vertelt je dat er heel veel energie beschikbaar is. Je moet alleen leren hoe je ermee contact kunt maken. 

Ritueel

Kies een rustig moment waarop je niet gestoord zult worden. Ga ontspannen zitten of liggen met rechte rug en doe je ogen dicht. Adem diep in en voel terwijl je langzaam uitademt hoe je je spanning over je hoofd uittrekt, alsof het een strakke jurk is. Gooi haar ver van je af.

Blijf ontspannen en gelijkmatig ademhalen. Zie of voel hoe in het middelpunt van de aarde energie vibreert. Stel je een lange slang voor die vanuit je vulva verbonden is met de aarde. Bij het inademen open je de ventielen van de slang en gutst de aarde-energie naar binnen. Trek die energie op een prettige manier naar je eerste chakra.

Als de energie bij je eerste chakra is, explodeert ze in de kleur rood, zodat je eerste chakra gevuld is met draaiende rode energie. Neem even de tijd om de gevoelens en sensaties te ervaren terwijl je eerste chakra volloopt met rode vitale energie. Je kunt bijvoorbeeld het gevoel hebben dat je op een slang zit die voortdurend rode energie in je eerste chakra pompt.

Als je klaar bent, trek je de rode energie uit het eerste chakra omhoog naar het tweede chakra, in je baarmoeder. Hier explodeert de energie en vult ze je tweede chakra met vibrerende, oranje energie. Neem alle tijd om te genieten van de heerlijk sensatie dat beide chakra’s gevuld zijn met reactiverende energie. 

Trek nu de rode energie van het eerste chakra naar het oranje twee chakra en omhoog naar het derde chakra, in je zonnevlecht. De energie explodeert in de kleur geel zodra ze je derde chakra bereikt: daarin pulseert dan elektrische gele energie. Geniet ervan dat je drie chakra’s hebt die gevuld zijn met stimulerende energie.

Voel nu hoe de energie door de chakra’s omhoog stroomt naar de vierde chakra, in het midden van je borst, ongeveer waar je hart zit. Bij het bereiken van het vierde chakra explodeert de energie in smaragdgroen, zodat je vierde chakra wordt gevuld met krachtige smaragdgroene energie. Geniet volop van de sensatie dat er nu vier chakra’s gevuld zijn met levensenergie.

Voel of zie de energie door je heen stromen naar je vijfde chakra, in je keel. De energie die in je keel komt, vult je vijfde chakra lichtblauwe energie. Sta even stil bij het fijne gevoel dat je nu vijf chakra’s hebt die gevuld zijn met energie.

De energie dringt door je heen tot ze bij je zesde chakra komt, de plaats tussen je wenkbrauwen ofwel je ‘derde oog’, waar ze explodeert in de kleur paars. Voel hoe de energie in de zes chakra’s klopt. 

De energie stroomt nu door je chakra’s langzaam omhoog, in kracht toenemen vanaf de eerste, tweede, derde, vierde, vijfde, zesde tot ze bij je zevende chakra aankomt, in je kruin van je hoofd, waar ze explodeert in wit iriserend licht. Je voelt hoe je een stoot energie krijgt. Al je chakra’s knetteren en vibreren van heerlijke, weldadige energie. Blijf zolang als goed voor je is in deze toestand. Zorg ervoor dat je het tot al je cellen laat doordringen.

Nu zie of voel je de energie van het universum. Is ze heet en brandend, als die van de zon? Of zilverachtig koel, als van manestralen? Of stil en onmetelijk, als de uitdijende ruimte? Trek die energie bij het inademen naar je zevende chakra, de kruin-chakra. Voel hoe de aarde-energie en de kosmische energie in je kruin-chakra de liefde bedrijven en haar met de vreugde van vereniging vervullen.

Laat de pracht van de kosmische energie naar beneden stromen naar het zesde chakra en dit voorzichtig vullen en strelen, penetreren en vermengen met de aarde-energie, tot je voelt hoe het zesde chakra explodeert door de vereniging van aarde en kosmos. 

Nu stroomt de energie van de kosmos langzaam en liefelijk het vijfde chakra binnen, waar zij zich verenigt met de aarde-energie. De kosmische energie stroomt naar je vierde chakra, het hart-chakra. Daar versmelt ze met de smaragdgroene aarde-energie tot beide uiteenspatten in de passie van hun vereniging en jij gelukzaligheid voelt. 

De kosmische energie wordt nu naar het derde chakra getrokken, waar ze zich verenigt met de aarde-energie, tot beide rollen, tollen en dollen in hun liefdesdans en jij extase voelt. De kosmische energie stroomt het tweede chakra binnen. Ze vindt de aarde-energie en zij bedrijven de liefde tot jij zindert van gelukzaligheid. 

Als de kosmische energie de eerste chakra betreedt en zich verenigt met de aarde-energie, volgt een orgastische explosie. Je bent in extase. Al je chakra’s hebben een kosmisch orgasme gehad en je voelt je versterkt, ontspannen en helemaal verkwikt. Als je je verzadigt voelt, wordt het tijd je chakra’s te bedekken.

Begin bij je zevende chakra en stel je voor dat er een kapje of een dekseltje over het chakra wordt gelegd om de energie binnen te houden. Nadat je het zevende chakra hebt bedekt, bedek je het zesde, dan het vijfde, het vierde, het derde, het tweede en het eerste. Haal diep adem en open je ogen. Welkom terug!