Silver Bullet – een Stephen King film!

Behalve Elvis Presley wordt er hier ook Stephen King verzameld en heel toevallig kwamen wij de DVD Silver Bullet tegen tijdens het boodschappen doen. Alhoewel, volgens mij helemaal niet zo toevallig aangezien dat vriendje van mij elke DVD winkel in de omgeving uitkamt naar Stephen King 😉 Na 17 meter boeken aan de wand denkt hij volgens mij dat er nog wel een metertje of wat aan DVD’s bij kan. Eén blik op de officiële Stephen King site vertelt mij genoeg: de eerst komende 40 jaar hoef ik mij niet af te vragen wat ik mijn vriendje voor zijn verjaardag zal geven! Lieve hemel, deze King is al net zo productief als de King of Rock & Roll 😉

De film is gebaseerd op zijn geïllustreerde novelle The Cycle of the Werewolf en door King zelf bewerkt tot filmscript. De recensies die ik op internet gevonden heb, doen de film geen eer aan, maar zijn natuurlijk altijd zeer persoonlijk, net als mijn bevindingen. Silver Bullet is geen meesterwerk, zoals de ongeëvenaarde Green Mile, maar zeker goed voor anderhalf uur kijkplezier. Deze horrorachtige film over een weerwolf is zelfs hier en daar grappig, vooral op het moment dat de weerwolf buiten het zicht van de camera om een honkbalknuppel van zijn slachtoffer afpakt en de knuppel zelf gebruikt…

 Silver Bullet<br>Stephen King
Silver Bullet
Stephen King

Het verhaaltje is eenvoudig: Tarker’s Mills is een rustig stadje waar nooit iets schokkends gebeurt. Tot op een nacht in mei, bij volle maan, er een seinwachter wordt gedood, die met opengereten keel in de sneeuw wordt aangetroffen. Iedereen hoopt dat het een op zichzelf staand voorval is. Maar een maand later wordt een vrouw op gruwelijke wijze vermoord in haar slaapkamer. Daarna worden er, steeds bij volle maan, andere mensen aangevallen en gedood. De inwoners van het dorpje Tarker’s Mills houden hun adem in, want… wie zal het volgende slachtoffer zijn? 

Een invalide jongen in een rolstoel komt echter achter de waarheid. Zijn oom heeft een supersnelle rolstoelmotor voor hem gebouwd, genaamd Silver Bullet. Wanneer in het dorp alle festiviteiten afgeblazen worden vanwege de angst voor het monster, krijgt Marty van zijn oom een vuurwerkpakket. Uiteraard gaat de jongen midden in de nacht in zijn eentje met de Silver Bullet en het vuurwerk op pad en komt oog in oog met de weerwolf te staan. Marty ziet kans de wolf een pijl in zijn oog te schieten en daarna is het voor de jongen en zijn zus heel eenvoudig: ze hoeven alleen maar te controleren welke bewoner van het dorpje nog maar 1 oog heeft… en hebben daarna een echte zilveren kogel nodig.

Cast: Gary Busey, Everett McGill, Corey Haim, Megan Follows, Robin Groves, Leon Russom, Terry O’Quinn e.a. onder regie van Daniel Attias (1985, 94 minuten)

  bol.com Partner