De Sollicitatie – voor de cattery

Ik wil me graag even voorstellen; ik ben Loes en een echt kattenmens. Mijn hele leven heb ik katten gehad, in alle soorten, maten, rassen en leeftijden. Ik heb de nodige dieren opgevangen, maar ben sinds een kleine 10 jaar helemaal verknocht aan de Maine Coons. Tien jaar geleden kreeg ik na veel zeuren bij mijn man, die altijd beweert dat hij niet van katten houdt, mijn eerste Coon. Binnen 2 jaar liepen er 7 rond! Er kwam halverwege nog een volle broer van één van mijn eigen Coons bij, dus toen waren er korte tijd 8. We hebben echter heel veel pech gehad en van 4 Coons heb ik al weer afscheid moeten nemen. Twee blauwe (neefjes) zijn maar vier jaar geworden en twee hele zwarte (broers) maar 8 jaar. Als je een groep van 8 gewend bent, is het met 4 volwassen Coons in huis, erg stil! 

Ik wil dus heel graag weer een kitten en moet mijn man nog wel even overtuigen, maar met schattige kittenfoto’s moet dat lukken. Ik ben op zoek naar een Solid Blue, of Blue Smoke Kater. Waarom een kater? Ik heb hier 1 gesteriliseerde poes en verder allemaal gecastreerde katers. Ik vind persoonlijk katers mooier, maar dat komt misschien ook wel omdat de poes hier rossig is en ik absoluut niet van rood houd! (iets met een rossige vervelende ex ). Verder heb ik dus regelmatig al wat oudere dieren opgevangen en ik wil dit keer echt een kitten! Meteen met 12 a 13 weken wil ik van het kleintje kunnen genieten. Ik ‘moet’ echter nog wel op vakantie dit jaar, dus vanaf mei heb ik alle tijd voor de socialisatie periode!

Wat ik bied? 

  • 4 hele gezellige Coons, die zelfs loge’s accepteren in hun groep. Doordat de groep dus binnen 2 jaar bij elkaar is gekomen, zijn ze allemaal heel makkelijk naar andere katten toe. Het interesseert ze werkelijk helemaal niets of er nu wel of niet een loge in huis komt. Ook honden zijn van harte welkom, omdat we zelf altijd een Duitse Herder hebben gehad. Helaas is zij ook overleden, maar ik heb nog wel een oppashondje op de vrijdagochtend. 

  • Ik ben altijd thuis. Ja.. werkelijk bijna altijd. Ik doe maar 2x per week boodschappen en verder ben ik een ongelooflijke huismus. Werken doe ik niet meer, dus het huis schoonhouden en voor manlief zorgen is mijn enige taak. 

  • We wonen in een ruim appartement, 9 hoog. Ik heb een catproof afgeschermd balkon. Dit heeft de firma Zwart Dierverblijven gemaakt, dus het is echt een stevige kooi constructie. We hebben een hondenluik in de deur naar het balkon, dus de katten kunnen altijd naar buiten, mits het natuurlijk een beetje redelijk weer is. Op het balkon staan meubels van steigerhout, zodat de poezels zich lekker uit kunnen leven.

  • Binnen hebben we een hele grote krabpaal. 70 cm breed, 125 cm lang en 2 meter hoog. Ik heb geen waterbak, maar een drinkfontein en uiteraard de nodige XL kattenbakken. Ik rol deze 2x per dag. Royal Canin Maine Coon brokken staan er onbeperkt de hele dag. 

  • De poezen mogen overal komen en eten op het aanrecht. Vind ik makkelijker, dan hoef ik niet zo te bukken 🙂 Slapen doen ze bij voorkeur bij ons op bed, het liefste bovenop mijn buik. Gelukkig niet allemaal tegelijk, maar het werkt prima. 

  • Ik ben niet zo van op vakantie gaan, maar 1x per jaar ontkom ik er niet aan. Mijn man wil namelijk wel op vakantie. Gelukkig woont er in ons appartementencomplex een vriendin die zelf ook een Maine Coon heeft. Ik pas dus tijdens haar vakanties op die van haar, en zij past op die van mij als ik op vakantie ben. We hebben de gewoonte om 2x per dag voor de katten te zorgen, en ik ga nooit langer dan 2 weken weg. Aanvankelijk kwam haar Coon bij ons logeren, maar hij heeft inmiddels een nierdieet en is het dus niet zo praktisch meer. 

  • Ik heb een website, waar ik een soort van blog bij houd over de poezels. Op dit moment schrijf ik niet zo veel, want met oudere poezels is er toch minder te vertellen dan over kittens, maar ik ben dus wel iemand die heel veel deelt over haar poezels. Kijk maar eens op www.loesje.info en typ in de zoekbox in de rechterkolom maar eens de namen van mijn katten: King, Burton, Tutt en Guercio…. en helaas dus net overleden, Glen, Hardin, Jerry en Scheff. Ja alle katten zijn vernoemd naar de bandleden van Elvis Presley’s TCB Band. Zoeken op TCB Band geeft je alle pagina’s met kattenverhalen/foto’s. 

Dus, wie oh wie heeft een hele grijze kitten beschikbaar vanaf mei? Of nu meteen, maar nogmaals, ik moet nog op vakantie en wil eigenlijk geen 14 dagen missen van de ontwikkeling van de nieuwe huisgenoot. Oh.. trouwens… hij gaat Scotty of James heten… daar zijn we nog niet helemaal uit. James, naar James Burton, één van de beste gitaristen ter wereld, of Scotty, naar de 1e gitarist van Elvis. Hoe leuk is dat?!!!

 

©Loes Raaphorst 02/2019