Dreams

Bekijk eerst goed het plaatje op de kaart – gebruik je intuïtie – en denk na wat dit plaatje voor jou betekent. 

De verbeelding is een bron van entertainment, nieuwe ideeën, en inspiratie. Onze dromen kunnen ons soms leiden om doelen te ontwikkelen. Op andere tijden, kunnen ze op belangrijke dingen binnenin ons duiden, wat onder de oppervlakte broeit.

De kaart Dreams nodigt jou uit om je verbeelding te onderzoeken, je dromen, je wensen, je fantasieën en misschien, te delen wat je vindt met je partner. Als je dit met een open geest doet, kun je nieuwe, positieve dingen in je relatie ontdekken. Een droom delen met je partner, kan jullie verbinding verdiepen en je een gevoel van veiligheid en vertrouwen geven.

Er zijn dingen die komen vanuit het diepst van je wildste verbeelding, dat bij het vertellen daarvan, pure entertainment verschaft. Het zijn dus dingen die in de wereld mogelijk zijn, dingen die je kunt creëren en delen in je relatie. Als je het allebei wilt en de mogelijkheden hebt kun je je verbeelding zelfs realiseren.

Het is belangrijk je te realiseren hoe de verbeelding door middel overdrijven ons dingen laat zien. Het verschaft ons aanwijzingen naar wat je mogelijk ervaren kunt, maar eerst moet je de aanwijzingen vertalen! Bijvoorbeeld, de fantasie van het bezitten van een droomhuis op het land, kan een aanwijzing zijn, die je nodig bent om manieren te vinden, vaker buiten in de natuur te zijn. Als je zulke aanwijzingen vertaalt, kun jij je concentreren op manieren om je dromen tot werkelijkheid te brengen in je leven.

Deze neiging van de verbeelding tot het symboliseren van een behoefte of wens, kan soms leiden tot problemen, als we onze fantasie voor waar aannemen. Bijvoorbeeld, we kunnen al onze energie in het toekomstige huis op het land steken, en onszelf vele kansen voor vervullende ervaringen nu ontzeggen. Vaak kunnen partners, die eindelijk het lange termijn doel bereikt hebben, ontdekken dat het hun niet de vreugde geeft die ze dachten te zullen hebben. Zoveel kansen zijn misgelopen om van simpele dingen van het moment te genieten. Veel partners gaan uit elkaar wanneer het droomhuis eindelijk gebouwd is, of de kinderen het huis verlaten. Pas op voor het mislopen van vervulling van nu, en voor het belang van een toekomstige droom! 

Het vertalen van aanwijzingen is bijzonder belangrijk in de zaak van fantasieën, dingen lijken een relatie te verlaten, of veroorzaken een gevoel wat zonder twijfel een van de partners kwetst. Als we zo´n fantasie voor waar aannemen en zo reageren, zouden we iets belangrijks missen. In een positief licht gezien, zo´n fantasie is een grote aanwijzing. Door het te vertalen, kunnen we zien hoe het ons roept om ons te helen of iets op te lossen dat ons geluk in onze relatie blokkeert.

De kaart Dreams nodigt jou uit om je verbeelding te gebruiken om de ideale relatie te ontdekken. Wat zijn jouw dromen met oog op ware tevredenheid? Wat zijn al de verschillende aspecten daarvan? Als je in een ideale relatie zit, hoe zou ieder van jullie reageren? Hoe zouden jullie zich voelen? Hoe zouden jullie met elkaar praten? Behandel je antwoorden als aanwijzingen, en vertaal ze. Vind een gedeelte van deze droom die je tot leven brengt met je partner en geniet in je relatie, in het hier en nu. Ervaar en deel je dromen met een positieve geest. Het kan een doorgang voor al de vreugde en tevredenheid in je relatie zijn, die je hart verlangt.

©Irma / Loes Raaphorst 06/2005