Eb Flow

Bekijk eerst goed het plaatje op de kaart – gebruik je intuïtie – en denk na wat dit plaatje voor jou betekent. 

Wij zijn allemaal een deel van de natuur, en zoals de maan zich wast en afneemt, de getijden eb en vloed, zijn de ritmes van de seizoenen. We ontdekken voortdurend cyclussen gedurende ons leven. Wanneer de kaart Eb & Flow zichzelf laat zien, word je gevraagd te te herkennen hoe de verschillende kringlopen en ritmen zich bewegen door een relatie.

Een relatie heeft ook veel kringlopen en ritme´s in zich. Ieder heeft zijn eigen karaktereigenschappen en uitdagingen. Bijvoorbeeld, alle partners ervaren de cyclus van samensmelten en scheiding. De beide kanten van de kringloop – het nabijheid en afstand – zijn belangrijk voor iedereen om te ervaren. 

De uitdaging is, om het ritme samen te balanceren en proberen de emotionele tumult te verlagen, die kunnen voorkomen als je uit de maat komt. De kaart Eb & Flow moedigt je aan om te ontspannen en je stappen samen, of apart makkelijker te nemen. Respecteer je natuurlijke cyclus. Bijvoorbeeld, als je je partner ruimte geeft wanneer hij dat wilt, sta je toe dat de kringloop naar zijn volgende stap gaat – waar ze weer dichter bij elkaar willen komen.

Een andere kringloop in een relatie is activiteit en rust, vrede en conflict, passie en onverschilligheid, opwinding en kalmte, lachen en tranen, hoge energie en lage energie, je geopend en gesloten voelen. Wat zijn de vele kringlopen en seizoenen die door jullie relatie gaan? Als je kijkt hoe iedere kringloop werkt, kun je leren te accepteren en eren waar jij en je partner op een gegeven moment zijn. 

Als iets in jullie relatie uit de maat schijnt te zijn, kan deze kaart zijn verschenen om te zeggen dat iedere moment speciaal is. Eer al je tijdelijke uitersten, wetende dat de donkere maan net zo belangrijk is als de volle maan, en dat het niet iets “verkeerds” betekend. Weet dat je net als een kringloop door elke fase gaat.

Weet ook dat jij en je partner soms in de maat en soms uit de maat zullen lopen. Dit is een normaal gedeelte van de stroming tussen twee individuen, ieder van ons heeft zijn eigen timing. Deze kaart herinnert jou dat door ieder moment te accepteren, je de stroming tussen jullie door te laten gaan, je je hart opent voor ieder seizoen dat je ontmoet en als je problemen hebt met een bijzondere seizoen, kijk dan bij jezelf naar binnen hoe je kunt helen of groeien. Op deze manier, zul je doorgaan, met het dichter bij elkaar komen in je relatie en een groter gevoel van gemak en waardering beleven.

©Irma / Loes Raaphorst 06/2005