Psychic

Bekijk eerst goed het plaatje op de kaart – gebruik je intuïtie – en denk na wat dit plaatje voor jou betekent. 

“Helderziend”, “Wie ik?” zul je vragen. De meeste van ons zouden verbaasd zijn over het hoe vaak we helderziend zijn over onze partners. Net als “gedachten lezers” op een kermis, geloven we precies te weten wat onze partner voelt, wat ze denken, en wat ze willen. We geloven dat we precies weten wat ze bedoelen met hun acties of woorden. En daar reageren we dan overeenkomstig naar. 

De kaart Psychic is een herinnering dat we niet zeker kunnen weten wat er binnen iemand anders gebeurt: we kunnen alleen raden. Maar wanneer we de helderziende spelen, stellen we ons voor wat de waarheid kan worden voor ons. Deze “waarheid” is gevormd door onze verwachtingen, ons geloof, en de manier waarom we neigen de dingen te zien. In feite vertelt het meer over ons dan het over anderen doet. 

Het bekijken van een partner door een verdraaide lens van jouw innerlijke “kristallen bol” is gevaarlijk, omdat we ons zelden realiseren dat we de dingen alleen maar verzinnen. We hebben allemaal gehoord van zelfvervullende voorspellingen. Deze gebeuren wanneer iemand zo sterk beïnvloed is door hun “helderziende kennis” dat ze op een manier reageren die hun ergste nachtmerrie waar laat worden. 

Hoe ben jij geneigd helderziende te spelen met je partner? Ieder van ons denkt soms te weten wat onze partner voelt, we raken van streek door wat we denken wat onze partner bedoelt door een actie of door hun woorden. We beperken zelfs onze eigen keuzes en gedrag overeenkomstig met hoe we geloven dat zij op ons zullen reageren. Herken jij hoe jij iets van deze dingen doet? 

Het is belangrijk je te realiseren dat wat jij ook in je “kristallen bol” ziet, absoluut verkeerd kan zijn. Jij kunt je relatie beperken door in die kristallen bol te geloven. Deze kaart waarschuwt jou om op te passen “helderziend” te zijn wat betreft je partner. Het is beter te vragen dan zomaar aan te nemen. 

Deze kaart waarschuwt jou ook op te passen te verwachten dat jouw partner helderziend. Wij verwachten soms dat onze partners helderziend zijn, als we geloven dat ze zouden moeten weten wat wij voelen of nodig zijn op elk moment. Natuurlijk, vertellen wij niet wat er eigelijk gebeurt met ons! Dan, wanneer ze niet aan onze onuitgesproken verlangens voldoen, worden we kwaad, gekwetst, of trekken we ons terug. We denken dat als ze “echt om ons geven” ze het “gewoon weten” wat we willen, zonder het ons te vragen!

Wat verwacht jij van je partner zonder het gevraagd te hebben? Deze kaart vraagt jou je te realiseren dat het je eigen verantwoordelijkheid is om uit te spreken wat je ervan weerhoudt om te krijgen wat je wilt of nodig hebt. Je partner weet niet altijd wat er binnenin je afspeelt.

De kaart Psychic doet een voorstel: om uit te vinden wat er echt gebeurt, praat! Open je geest, je hart en je ogen en open dan je mond. Om te weten wat er met je partner gebeurt, vraag het! Als er iets iets is wat jij wilt of nodig hebt van je partner, zeg het! Als je problemen hebt, vertel over wat er binnenin je allemaal gebeurt.

Door te praten, kunnen jij en je partner je voorgestelde ideeën en overtuigingen onderscheiden van de realiteit binnenin ieder van jullie en elkaar helder zien. Met deze helderheid, zul je makkelijker manieren zien wat jullie nader tot elkaar kan brengen.

©Irma / Loes Raaphorst 08/2005