Solitude

Bekijk eerst goed het plaatje op de kaart – gebruik je intuïtie – en denk na wat dit plaatje voor jou betekent. 

Eenzaamheid betekent tijd in je eigen gezelschap door te brengen. zonder dat er iemand anders aanwezig is. Dit is de tijd wanneer de aandacht op jou alleen gericht is. Het kan gebruikt worden om aan zelfreflectie te doen, alsof jij je eigen beeld ziet in een stil meertje en tijd neemt om je binnenste te checken. Of je kunt tijd besteden aan het doen van vervullende dingen die je in dichter in contact met je innerlijke zelf brengt. 

Contact met anderen hebben is prachtig, en relaties vragen tijd en aandacht. Echter, het is net zo belangrijk om tijd en aandacht aan jezelf te geven. De kaart Solitude herinnert jou eraan dat een gedeelte van het hebben van een gezonde relatie, een elegante manier is te bewegen tussen het samen zijn en het alleen met jezelf zijn. Als je de kaart Solitude trekt kan het betekenen dat het een goede tijd is om je behoeftes te respecteren, of de behoeftes van je partner, om een tijdje alleen door te brengen. 

Tijd alleen door brengen is beslissend voor persoonlijke groei en brengt ons vele dingen. Het is een teken van liefde voor jezelf en zelfwaardering. Je leert jezelf beter kennen. Je creëert de ruimte om je hart voor jezelf te openen en te ontdekken wat je echt wilt en nodig hebt. Tijd alleen besteden helpt je om gezonde persoonlijke grenzen te overwinnen en assisteert jou in het ontwikkelen van je individualiteit. Het laat je zien wie je bent, wat je doet en waar je heen gaat in het leven. 

Je verzorgt jezelf goed door af en toe een time out te nemen om bepaalde dingen voor jezelf te doen om te mediteren, een boek te lezen, in de natuur te wandelen, of te werken aan een interessant project. Door een tijd alleen door te brengen, kun jij je ware capaciteit ontdekken naar genot, rust en innerlijke liefde.

Solitude kan zich laten zien als je niet genoeg tijd in je eigen gezelschap doorbrengt. Deze kaart kan dus verschijnen als je reageert op je partner´s behoefte om een tijdje apart door te brengen. Als de ene partner alleen wil zijn kan dat onzekerheid brengen bij de ander. Het is belangrijk er aan te denken dat het nemen van time off nodig is en een gezond gedeelte van een relatie is en geen teken dat er iets “fout” zit. We hebben het allemaal nodig om af en toe even alleen te zijn.

Sommige mensen verwarren de natuurlijke behoefte om alleen te zijn met het foutieve idee dat het alleen willen zijn betekent dat er iets mis moet zijn. Dat is eerder andersom zo. Het alleen zijn maakt sommige mensen nerveus, dus pakken ze hun dagen zo vol als mogelijk met verschillende mensen en activiteiten.

Als jij de neiging hebt om het te vermijden, misschien is dan het alleen zijn net dat wat je nodig hebt. Het kan zijn dat iets belangrijks binnenin je broeit, onder de oppervlakte. Het trekken van de kaart Solitude kan een boodschap zijn die je zegt in contact te komen met je innerlijke zelf, je hart te openen en beginnen zorg te dragen voor wat er ook diep binnen in jou gaande is. Dit kan een tijd zijn voor zelf-heling en verjonging. 

De oude wijsheid van “Ken U Zelve” is belangrijker dan ooit. 

©Irma / Loes Raaphorst 08/2005