Time

Bekijk eerst goed het plaatje op de kaart – gebruik je intuïtie – en denk na wat dit plaatje voor jou betekent. 

Het snelle tempo van het leven van vandaag, geeft velen van ons het gevoel dat er een tekort aan tijd is. We worden begraven onder afspraken en deadlines en er zijn nooit genoeg uren in een dag. We hebben maar weinig tijd om gewoon een relatie met elkaar te hebben, waarin we echt aanwezig zijn en niet afgeleid worden door andere zaken.

De kaart Time vraagt jou om te overwegen hoe jij tijd besteedt aan jouw relatie. Velen van ons zijn geneigd naar relaties te kijken alsof ze een onderneming runnen, een zaak, een taak, een project, of kinderen opvoeden. We kunnen smachten naar meer tijd samen, alleen om bij elkaar te zijn, maar een gevoel voor plicht lijkt ons telkens weg te roepen.

Het is logisch dat als je iets graag wilt je er je best voor wilt doen. Dit is net zo waar voor een relatie als het is voor een zaak of iets anders op jouw lijst van dingen die je moet doen. Als jij er niet genoeg tijd en energie in steekt, is het duidelijk dat dingen uit elkaar vallen door traagheid. De kaart Time zet jou ertoe aan om op te letten en voorzichtig te zijn om een relatie als vanzelfsprekend te vinden of te veel tijd in andere zaken te steken. Het doel van iedere betekenisvolle relatie is gewoon om om te gaan op een betekenisvolle manier! Je partnerschap zal alleen slagen als je er voor zorgt dat er een rijke bron van positieve energie en persoonlijke groei is.

Een relatie is net als een tuin. Je moet je er actief voor zorgen als je voortdurend positieve energie wilt oogsten. Als je het als vanzelfsprekend neemt, en het niet voedt of water geeft, zal je oogst dood gaan. Je voedt je relatie met je ware aanwezigheid. Van tijd tot tijd, geef je het water met tranen of gedeelde gevoelens. Het heeft zulke vochtigheid nodig en het heeft ook de warmte van de zonneschijn nodig die in je hart is.

De kaart Time is een gewoon een herinnering dat iedere betekenisvolle relatie jou en een partner vraagt om samen tijd door te brengen en niet zomaar tijd voor activiteiten die doelgericht zijn. Je zult deze speciale tijd moeten indelen, maar je hoeft het niet vooruit te plannen. Je kunt gewoonweg zeggen dat je een wandeling wil gaan maken of een weekendje weg wilt samen. 

Wees tijdens deze tijd met je partner beschikbaar om eerlijk contact te maken. Wat deze tijd zo speciaal maakt is dat je echt jezelf deelt en dat je de positieve kwaliteiten in jezelf naar buiten brengt, kwaliteiten zoals medeleven, geduld, plezier, vrede, begrip, respect en echte zorg. Kwaliteiten zoals luisteren vanuit je hart en spreken vanuit de hart.

Als je te druk bent met het volbrengen van dingen, kun je falen in het voeden van deze kwaliteiten in je relatie, die dan kunnen opdrogen en verdorren. Soms proberen mensen te ontsnappen aan activiteiten om iets te vermijden. Als dit gebeurt bij jou, kan de kaart Time zijn verschenen om je aan te moedigen om vast te houden. Het kan belangrijk zijn om tijd vrij te maken om met je partner samen te zijn en om je gevoelens te ontdekken en te delen en uit te zoeken wat er echt aan de hand is. Het gevaar in ontsnappen aan een relatie is dat het kan eindigen in het verliezen van de hele relatie.

Jij en je partner groeien in een een tuin samen. Je kunt stoppen met wieden, of je kunt positieve energie, vreugde, en vervulling oogsten. De tijd die je samen verbrengt zal het verschil maken.

©Irma / Loes Raaphorst 08/2005