Transformation

Bekijk eerst goed het plaatje op de kaart – gebruik je intuïtie – en denk na wat dit plaatje voor jou betekent. 

Alle relaties gaan van tijd tot tijd door periodes van veranderingen; soms vergezelt door emotionele ongemak of verdriet. Tijdens deze tijden kunnen problemen en moeilijkheden de eerste focus worden. Hoe een relatie er uit ziet na een periode van transformatie hangt voor een groot gedeelte ervan af hoe partners elkaar behandelen en in welke licht ze problemen, moeilijkheden of tijden van verandering zien.

De kaart Tranformation nodigt jou uit om je de vlinder te herinneren. Het begint met maanden rond te kruipen als een eenvoudige rups. Dan overwintert hij in zijn donkere pop. Maar hij verschijnt uiteindelijk met glorieuze vrijheid van beweging en een weelde aan kleuren. Wie zou hebben kunnen raden dat een eenvoudige rups eens zo hoog zou vliegen of dat uit een kleurloze pop zulke levendige kleuren zouden kunnen komen?

Het resultaat van transformatie kan normale geloven en verwachtingen veranderen. We kunnen niet van te voren weten hoe dingen zullen lopen, maar tijdens tijden van verandering, vallen we vaak te prooi aan negatieve gedachten. We kunnen problemen en moeilijkheden als een teken zien dat iets er iets “verkeerd” is met onze relatie met iemand anders. Als we het zo bekijken kunnen problemen ons van streek maken of een reden zijn ons terug te trekken. We zijn teruggebracht tot het level van een rups, gekrompen en blind voor het grotere plaatje of de positieve mogelijkheden die we zouden zien als we er overeen zouden vliegen.

Als jij nu in een periode van moeilijkheden bent, suggereert deze kaart dat je er anders naar moet kijken. Alle moeilijkheden hebben binnen in hen de zaadjes voor positieve transformatie. In plaats van blijven vechten tegen een probleem, accepteer dat de dingen zo zijn als ze zijn. Zoek uit wat de situatie jou kan leren. Vind de positieve mogelijkheid die er in verborgen zit, misschien de kans om iets belangrijkst te leren over relaties. Leer dat iets wat kan transformeren tot het goede.

Jammer genoeg zeggen we niet allemaal: “God zij dank voor deze periode van transformatie! Ik ben zo gelukkig dat het gebeurde om mij te laten zien wat ik als volgende moet leren”. In plaats daarvan, geven we anderen de schuld voor het veroorzaken van de situatie en het ongemak of de moeilijkheid die wij erdoor ervaren.

Als je anderen de schuld geeft, ben je net als een rups teruggebracht om rond te kruipen met het beperkte zicht van een rups. Maar de pop is ook een vitale stadium van groei. Dus in plaats van een partner de schuld te geven, kun je er meer van profiteren een tijdje naar binnen te keren. Besteed enige tijd in de stilte van je eigen pop. Heb contact met je diepere emoties en gevoelens. Vraag jezelf,” wat kan ik laten gaan of, leren, of anders doen in hoe ik omgaan met anderen? Wat is het dat me rondkruipend houdt op dezelfde oude manier?” 

De kaart Tranformation vraagt jou de tijden van moeilijkheden, stress of verandering te omarmen. Kijk op zulke tijden niet alleen met angst, maar ook met positieve nieuwsgierigheid. Wend je naar het onbekende. Voel diep, leer diep en vanuit die plaats, laat het diep gaan. Zie je innerlijke duisternis onder ogen en transformeer de emotionele obstakels die je ontmoet in nieuwe ontmoetingsterreinen voor intimiteit. Vanuit de pop van transformatie tevoorschijn komend, geef jij je relatie een kans op kleurrijke vleugels te laten uitlopen. Vleugels die je vooruit dragen en mogelijk maken de zoete nectar van de bloeiende bloem van vervulling te ontdekken.

©Irma / Loes Raaphorst 08/2005