Spin – Weven

Spin… jij die webben van verrukking weeft,
weef me een wereld vol vrede.
Jij die in je web schepping draagt,
die wacht tot je haar bestaansrecht geeft.

Spin weefde het web waarin de mensen voor de eerste keer het alfabet zagen. De letters maakten deel uit van de hoeken van haar web. 

Hert vroeg Spin wat ze aan het weven was en waarom alle lijnen op symbolen leken. Spin antwoordde: ‘Wel, Hert, het is tijd dat de Kinderen van de Aarden leren hoe ze aantekening moeten houden van hun voortgang tijdens hun Pad op Aarde.’ Hert zei tegen Spin: ‘Maar ze hebben al afbeeldingen die in symbolen de verhalen van hun ervaringen vertellen.’ ‘Ja,’ zei Spin, ‘maar de Kinderen van de Aarde worden complexer, en hun toekomstige generaties zullen meer willen weten. De mensen van de toekomst zullen zich niet meer herinneren hoe ze de rotstekeningen moeten lezen.’ 

Zo weefde Spin het eerste rudimentaire alfabet. Eerder al had ze de droom van de wereld geweven, die werkelijkheid was geworden. Haar droom van de stoffelijke wereld was miljoenen jaren geleden in vervulling gegaan. 

Het lichaam van Spin heeft ongeveer de vorm van het cijfer acht. Het bestaat uit twee gedeelten, die bij het middel met elkaar zijn verbonden, en uit acht poten. Spin is het symbool voor de oneindige mogelijkheden van schepping. Haar acht poten stellen de vier winden van verandering voor en de vier richtingen op het Medicijnwiel.

Spin weeft het web van het lot voor degenen die in haar web gevangen raken en haar maaltijd vormen. Zo gaat het ook met mensen die in het web van illusie gevangen raken in de stoffelijke wereld en nooit voorbij de horizon doordringen in de andere dimensies.

Het web van het lot stelt ook een levenswiel voor dat geen alternatieven of oplossingen inhoudt. Het is iets typisch menselijks om gevangen te raken in de tegenstelling van geluk en ongeluk. En dat terwijl we op elk moment verandering kunnen aanbrengen in onze omstandigheden. Als we niet snel genoeg besluiten om ons levenslot te veranderen, worden we aan het einde van ons leven misschien door onze angsten en beperkingen verteerd.

Spin is de vrouwelijke energie van de scheppende kracht die de prachtige ontwerpen van het leven weeft. Haar web vertoont honderden ingewikkelde patronen, die ’s ochtends schitterend van de dauwdruppels. 

Als Spin vandaag vanuit haar web in je kaarten is gevallen, heb je kans dat ze je aanspoort om te scheppen, te scheppen en nog eens te scheppen! Kijk uit naar nieuwe alternatieven om uit je huidige impassen te komen. Ze kan je ook waarschuwen dat je te dichte bij een verwarrende situatie in de buurt komt. Spin zou je kunnen vragen een dagboek bij te houden, waarin je je voortgang opschrijft en naleest. Als je dit doet, zul je niet vergeten hoe je een nieuwe of andere fase in je leven creëert.

Wanneer Spin ziet dat je zo betrokken raakt bij het weven van je levensplannen dat je de kansen en mogelijkheden aan de randen van je web niet meer ziet, brengt ze je een andersoortige boodschap. Spin trekt dat je aandacht om je te laten opmerken dat iets dat je geweven hebt, vrucht heeft afgeworpen. Gefeliciteerd! Spin was er net op tijd bij, anders had je de kansen en mogelijkheden aan de rand van je web of werkelijkheid niet opgemerkt.

De belangrijkste boodschap van Spin is dat je een oneindig wezen bent, dat je eeuwig de patronen zult weven van het leven en het in leven zijn. Verlies vooral de uitgestrektheid van het eeuwige plan niet uit het oog.