Staven 1

Vernieuwing is het thema van deze kaart. Hij kan een nieuw begin betekenen, creatieve energie of inzicht, ontevredenheid die een verandering inluidt, een erfenis of de start van een kapitaal. 
Ondersteboven duidt hij op een valse start of doelen die door rusteloosheid niet zijn bereikt.

Trefwoorden Rechtop: creatie, fortuin, verbeeldingskracht, begin collectieve onderneming, schepping, uitvinding, nieuwe werkrelaties, zinvolle ervaring, reis of avontuur. Potentie, vruchtbaarheid, begin van een gezin, initiatief wordt getoond, persoonlijke groei eo ontwikkeling, kans op fortuin of erfenis, vernieuwing, seksueel potent.

Trefwoorden Ondersteboven: valse start, dingen lopen mis, nieuwe zaak loop mis, mistige kijk op zaken, uitstel, afzeggen van plannen, zichzelf voor de gek houden, impotent, onvruchtbaar, verkeerd aanpakken van zaken, moedeloosheid, een leeg bestaan, verkeerd begin, vertraging, verval, plagerijen, ergernis.