Stenen van Manipura – Zonnesteen – Zwavel – Barnsteen

De stenen van Manipura schenken ons de kracht en warmte van de zon. De krachtbron die zo vitaal is voor ons bestaan en al het aardse leven. Onverbrekelijk verbonden met het goede, het voedende. Een zonnig humeur, het zonnetje in huis, zijn daar kwalificaties van. De zon heeft met haar stralen altijd de aarde gevoed en haar onuitputtelijke energie geschonken. Veel van die rijkdom ligt in de aardbodem opgeslagen, vastgehouden en gekoesterd door mineralen, kristallen en gesteente. Deze geschenken liggen dus bij wijze van spreken ‘voor het oprapen’. 

Zonnesteen is daar een prachtig voorbeeld van. Zij stimuleert ons dusdanig dat het ‘goede’ in ons negatieve krachten gaat overstralen. Laat ons daardoor positief in het leven staan. De verwarmende kracht van de zon is in staat om ons ook spiritueel te verwarmen, op te laden. Zonnesteen is dus een ideale begeleider in de ontdekkingstocht naar je hogere zelf en al je verborgen spirituele kwaliteiten. Op de momenten dat je je daarop concentreert, zal zij je daadwerkelijk helpen. 

Zwavel is een mineraal dat meer beschermend voor je zal werken. Een veelvoorkomend eigentijds euvel is stress – het resultaat van het verregaand overschrijden van grenzen en het is zaak om daar goed op te letten. Een prachtig gekleurde steen, waar de zon zich duidelijk in manifesteert, is Barnsteen. Alsof je de zon in je hand hebt. Houd haar tegen het licht en je kunt je verliezen in de goudgele kleur. Met de zon op zak hoef je niet bang te zijn. Eventuele angsten kun je nu gesterkt bevechten. 

De kosmische energie van de zon maakt je bewust van je verbondenheid met de kosmos. Barnsteen kan je (als je je openstelt met de juiste intentie) daarin laten groeien. Echte groei of innerlijke bewustwording ontstaat nooit vanuit de stenen alleen. Het is ene spirituele evolutie vanuit jezelf, met een pure, onbevangen intentie. Onbevangen in de zin van een eerlijke en deemoedige opstelling. Op die reis zijn de stenen van Manipura krachtige begeleiders.