Stinkdier – Reputatie

Stinkdier… leer mij goed
hoe ik iemand kan aantrekken
of juist afstoten moet.

De kracht van Stinkdier! Toe maar, lach maar. Dit in bont geklede diertje heeft een reputatie die heel wat kracht bevat. Mensen blijven dit kleine, stinkende schepsel uit de weg vanwege zijn kenmerkend gedrag. Het sleutelwoord is hier respect. 

Andere roofdieren bedreigen je leven, Stinkdier bedreigt je zintuigen. Als je ooit in de nabijheid van zijn sproeisel bent geweest, weet je dat dit waar is. Wanneer je de gedragspatronen van stinkdier observeert, valt zijn speelsheid en nonchalance op. In zijn houding straalt dit diertje uit: ‘Waag het eens!’ Als waarnemen respecteer je zijn ruimte alleen al op grond van zijn reputatie.

Stinkdier leert je dat wanneer je wat je zegt en wat je doet met elkaar in overeenstemming brengt en je jezelf respecteert, je een positie voor jezelf zult creëren van kracht en erkende reputatie. Je lichaamshouding maakt anderen duidelijk wat je ideeën over jezelf zijn. Wanneer je zelfgevoel intact is, hoef je andere wezens niet te tiranniseren, te ergeren, te kwellen of te overweldigen. Net zoals bij Stinkdier het geval is, wordt het resonerende energieveld rondom je lichaam overgebracht via de zintuigen. Als je gevoel van eigenwaarde bezit, raakt de energie van het lichaam hiervan doortrokken, hetgeen ogenblikkelijk door anderen erkend wordt op een buitenzintuiglijk niveau.

Leer om op assertieve manier, zonder arrogantie, jezelf te zijn. Respect roept respect op. Je houding van zelfrespect zal mensen afstoten die niet gelijkgestemd zijn en tegelijkertijd mensen aantrekken die voor dezelfde weg hebben gekozen. Zoals de stank van Stinkdier soortgenoten aantrekt, stoot hij degenen af die zijn ruimte niet willen respecteren.

Mensen met de kracht van Stinkdier hebben het vermogen anderen aan te trekken en zijn zeer charismatisch. De andere kant van hun natuurlijke kracht stelt hen evenwel in staat mensen af te stoten die energie van hen willen nemen zonder de geschenken die ze hebben genomen weer in de kringloop te brengen. 

Mensen met de kracht van Stinkdier weten ook hoe ze de energiestromen moeten aanwenden die een minnaar zullen aantrekken. Sommigen noemen dit seksuele magie. Het heeft wel iets weg van de muskusgeur die dieren uitscheiden om een partner aan te trekken. Het kan gevaarlijk zijn om seksuele energie te laten doorsijpelen als je niet op zoek bent naar een partner. Je speelt dan spelletjes die je ego kunnen vergroten, maar zeker niet de achting van anderen voor jou. Als je anderen aantrekt die in jou geïnteresseerd zijn, zeg je in feite: ‘Ik ben beschikbaar.’ Als de waarheid dan aan het licht komt, kan dat nare gevoelens bij de anderen teweegbrengen. Bovendien kost het energie die je op een meer opbouwende wijze had kunnen gebruiken. 

Volgens de kracht van Stinkdier is het goed om te leren hoe je met energiestromen omgaat. Moderne psychologen noemen dit lichaamstaal. In Indiaanse leringen is het je persoonlijke kracht ie je aan anderen laat zien. Gebruik je kracht goed en weet dat je reputatie je vooruitsnelt. De manier waarop je je energie gebruikt, zal je eer of schande opleveren. Misschien wil je wel onderzoeken welk soort energie je hebt uitgestraald om in je huidige situatie verzeild te zijn geraakt.

Als je dit symbool hebt gekozen, wordt van je gevraagd eens te kijken naar het soort mensen die zich tot je aangetrokken voelt. Hebben ze gunstige eigenschappen, hebben ze genoeg gevoel van eigenwaarde om deze eigenschappen in jou te herkennen? Loop fier rechtop en wees trots op wat je hebt bereikt. Houd in gedachten dat je geloof in jezelf je uiteindelijke bescherming vormt. Projecteer zelfrespect!