Taal van het Hartde verrijkende kracht van tijdloze wijsheden – Dr. Wayne Dyer

2-3 werkdagen 
Pocket | 335 Pagina’s | A.W. Bruna Uitgevers | 2005 
ISBN: 9046111067 

 bol.com Partner

Beschrijving:

In De Taal van het Hart laat Dyer zich nu zelf inspireren door de tijdloze gedachten, gedichten, geschriften en overwegingen van maar liefst zestig van ’s werelds bekendst en meest wijze grootheden, onder wie Boeddha, Confucius, Leonardo da Vinci, Shakespeare en Moeder Teresa. Dyer plaatst elke van deze teksten in een thematisch kader en laat ons de bedoeling en de historische betekenis ervan zien. Maar bovenal leert hij ons hoe deze wijsheden uit het verleden ons alledaagse leven kunnen verrijken.  

Recensie:

Gedachten, wijsheden, opvattingen van belangrijke mensen blijven bewaard in geschriften van of over hen. Meer nog, ze blijven bewaard in het leven, in de harten van mensen. De schrijver heeft van zestig oude leermeesters – grootheden uit alle tijden – die hij bewondert, een korte tekst genomen, die hij nader belicht. Hij heeft teksten en schrijvers zodanig gekozen dat diverse onderwerpen aan bod komen, zoals hoop, passie, verlichting, onsterfelijkheid en geweldloosheid. Tegelijk laat hij zo iets van de historische betekenis van die persoon zien. Hij sluit ieder hoofdstukje af met enkele punten als een soort raad of advies. Hij wil daarmee aangeven hoe de wijsheid van genoemde personen in deze tijd voor ons van betekenis kan zijn. De schrijver is een bekend psychotherapeut, maar misschien meer nog een spiritueel leider, die zijn heldere inzichten al in vele zeer gewilde boeken neerschreef. Zijn boek is zeer begrijpelijk. Pocketeditie; normale druk.

(Biblion recensie, Redactie) 

Persoonlijke ervaring:

Heel veel mensen hadden mij Wayne Dyer al aangeraden, toch was dit het eerste boek wat ik van hem gelezen heb. Ik moet toegeven: er volgen er absoluut meer, want hij schrijft heerlijk. Veel van de wijsheden die hij aanhaalt zijn in dichtvorm; voor mij wel interessant, maar redelijk onbegrijpelijk. Ik ben nu eenmaal niet zo poëtisch aangelegd 🙂 Dyer legt de betekenis van de tekst op zijn eigen manier uit en vertaalt deze naar een manier om je leven waardevoller te maken. Heel apart is het ook om teksten te lezen van mensen heel lang geleden, die dus nog ongelooflijk actueel zijn. De hoofdstukken zijn erg kort. Maximaal 4 bladzijden, dus het is een ideaal boekje om bijvoorbeeld op je nachtkastje of in het toilet te leggen, om zo elke dag er even in te lezen. Op die manier kun je de wijsheid van die dag ook echt goed tot je door laten dringen. Zonder meer een aanrader!!

 bol.com Partner

©Loes Raaphorst 08/2005