Talisman – kies je persoonlijke tarotkaart

Welke kaart van de Tarot is jouw talisman?
Voor het geval je niet weet wat een talisman is, het is een soort mascotte, een amulet, kortom iets wat geluk brengt of waar je je prettig bij voelt.

Toen ik besloot iets meer te leren over de Tarot, heb ik de kaarten van mijn favoriete Tarotdek voor mij op tafel gelegd en elke kaart heel goed bekeken. Naast het lezen en bestuderen van het boek, helpt het ook om elke afbeelding goed in je op te nemen. 
Ik ben ervan overtuigd dat het je helpt bij het beoefenen van de Tarot.

Gebruik hiervoor de kaarten van de grote arcana met hierop de archetypen. Archetypen zijn afbeeldingen van ‘oertypen’, die ons bekend voorkomen. Ze hebben te maken met het leven en de wereld. Een oude vrouw met een kromme neus en een puntmuts op, zal door iedereen ter wereld als heks gezien worden. 

Toen ik mij door alle kaarten heen werkte waren er twee afbeeldingen die mij bijzonder aanspraken, waar ik mij prettig bij voelde.

Het waren: De Kracht en De Kluizenaar 

Het was eigenlijk geen verrassing dat juist deze twee kaarten mij aanspraken, omdat ik op het punt in mijn leven gekomen was waar ik inderdaad als een soort kluizenaar zelf mijn weg aan het zoeken was. Tevens is het de kaart die ook bij mijn sterrenbeeld Leeuw past.

De Kracht gaf eveneens een speciale periode van mijn leven weer. Ik had inmiddels inderdaad alle keuzes gemaakt die een mens in een leven kan maken, en bezat een overtuiging, een kracht, dat deze ook de juiste waren.

De balans tussen deze vrouwelijke en mannelijke kaart, yin en yang, geven mij een heel prettig gevoel. Deze kaarten zijn heel speciaal voor mij en zullen dat altijd zijn. Ze komen ook in heel veel persoonlijke leggingen voor.

Probeer er ook achter te komen wat jouw persoonlijke kaart in de tarot is.

Kies tarotkaarten met afbeeldingen die je mooi vindt, die jou iets ‘zeggen’. Ga rustig zitten, leg de kaarten een voor een open voor je neer en bestudeer elke kaart. 
Misschien kom je ook een kaart tegen die je ‘iets’ zegt en heb je geen boek nodig om de kaarten te interpreteren. 

Succes!