Tao Stenen – chinese meditaties voor iedere dag – Zhao Xiaomin & M. Palmer

2-3 werkdagen 
Hardcover | 80 Pagina’s | Uitgeverij De Fontein | de Kern Fontein | 2003 
ISBN: 9789032509248 

 bol.com Partner

Beschrijving:

Chinese Meditaties voor iedere dag. In een prachtige houten doos/ kist zijn aanwezig 2 sets van 8 meditatiestenen, een gebonden en geïllustreerd boek en een brokaten zakje. Prachtig uitgevoerd en gebaseerd op een 5000 jaar oude traditie. 

In het kort:

Stel je open voor dit oude en wijze systeem van de Tao, wat rationeel denken te boven gaat. Het is voor het eerst sinds 3000 jaar, dat dit oude traditionele Chinese systeem met het Westen gedeeld wordt; het is een manier om leiding en inspiratie te verkrijgen door middel van de Tao stenen. Zoek je eigen weg, in het drukke leven van vandaag, met de begeleiding van de Tao. Pak 2 willekeurige stenen, het liefst ’s morgens vroeg, en kijk in het boek naar de uitleg ervan, zodat ze je meer kunnen vertellen over kwesties die je bezig houden. De beschrijving bevat ook een meditatieve suggestie voor de rest van de dag. Draag de stenen bij je. Raak je regelmatig aan om jezelf aan de steen van die dag te helpen herinneren. De set bevat twee series stenen en een zijden tasje als ook een mooi geïllustreerd boek, samen in een houten doos. Ervaar zelf de kracht van deze simpel stenen van het Universum.

Recensie:

Deze uitgave omvat een zwarte doos van Chinees lakwerk, waarin zestien stenen met Chinese karakters, een boek met uitleg en een zakje om de stenen in te bewaren. Volgens de schrijvers zijn deze stenen in originele staat als aparte stukjes aardewerk gevonden bij de opgraving van het neolithische dorp Banpo. Zij hebben de karakters van dit divinatiesysteem op ovale stenen overgebracht en op basis hiervan een boek geschreven waarin de karakters in alle verschillende mogelijke combinaties verwijzen naar een gezegde, bijpassend gedicht en een meditatieaanwijzing. Daarvoor beschrijven zij de Chinese opvatting van het lot, leggen ze de begrippen Yin en Yang uit en beschrijven ze de weg van tao. Het divinatiesysteem is eenvoudig uit te voeren. Zowel voor- als achterin het boek staan de combinaties afgebeeld en is de beschrijving op de juiste pagina zeer snel terug te vinden. De beschrijvingen zijn eveneens makkelijk te volgen. Of ze de nodige inzichten brengen, is de grote vraag. Een simpel systeem voor liefhebbers van eenvoud en snelheid. De theoretische uitleg en verder elke linkerpagina is gedrukt op een lichtgrijs fond.

(Biblion recensie, F. van Soelen) 

Persoonlijke ervaring:

Net als met de runen stenen vind ik het heerlijk om stenen vast te houden. Daar komt nog bij dat het een supereenvoudige manier van divineren is. 

Naar de Tao Stenen

 bol.com Partner

©Loes Raaphorst 09/2005