Tarot Als Gids 

Al honderden jaren zoeken mannen en vrouwen antwoorden in de Tarot en wordt de Tarot gezien als een  persoonlijke gids tot zelfontwikkeling. Men wil advies of geruststelling over de belangrijke zaken in het leven.

De tarotkaarten kun je onderverdelen in 2 delen: De grote Arcana en de kleine Arcana, welke ook de koninklijke arcana (=hofkaarten) bevat.

Grote Arcana: Deze bestaat uit 24 kaarten met elk een afbeelding van een archetype, met een filosofisch beginsel. Een archetype is een ‘oerafbeelding’ van een mens in een bepaalde fase van zijn leven.

Koninklijke Arcana: Deze bestaat uit de 4 ‘families’: pentagrammen, staven, bekers en zwaarden. Elke familie bestaat uit 4 leden: vader, moeder, oudste kind en jongste kind. De koning staat voor de vader, de koningin staat voor de moeder, de ridder staat voor het oudste kind, wat geslachtsrijp is en de wereld in trekt om zijn levenstaak te vervullen en de page is het jongste kind, die nog onvolwassen is en nog thuis woont.

Kleine Arcana: Deze bestaat uit 40 kaarten, elk genummerd 1 t/m 10 van de verschillende families: pentagrammen, staven, bekers en zwaarden.

De grote arcana biedt uitkomst bij de ‘grote’ zaken in ons leven en de kleine arcana staat meer voor de kleinere van-dag-tot-dag probleempjes.

In elk geval kan de Tarot een heel sterk en handig middel zijn om iemand te helpen zijn emoties en gedachten onder ogen te zien en biedt ook verheldering en uitleg van vele zaken.

Wat wel belangrijk is om te weten, is dat de Tarot geen absolute antwoorden of voorspellingen geeft. Soms wil men weten wat er in de toekomst gaat gebeuren, welke baan men krijgt of wanneer men gaat verhuizen. Dit is niet mogelijk en pas wanneer men dit accepteert kan men de Tarot pas echt leren te waarderen.

De tarotkaarten geven een afspiegeling van iemands onderbewustzijn, iemands gedachten, gevoelens en emoties. Het is een momentopname van het leven waar men midden in staat met invloeden uit het verleden en invloeden die nog niet zichtbaar zijn, maar wel mogelijk zijn in de nabije toekomst.

Een goede Tarot legging helpt je helderheid in je eigen emoties en gedachten te krijgen. De meeste van ons nemen niet de tijd om eens even rustig te gaan zitten en na te denken over de dingen die ons bezig houden. De Tarot kan ons daarbij helpen. We leren de zaken van alle kanten te bekijken en onszelf beter kennen. 

Voor ‘voorspellingen’ in de verre toekomst is astrologie meer geschikt.

Denk je hier anders over? Laat het weten en reageer via de reactieknop bovenaan deze pagina!

©Loes Raaphorst < 2005