Tarot als Hobby

Iedereen denkt wel eens na over toeval. Bestaat het nu wel of niet? Lopen we nu wel of niet onder die ladder door en “klop” jij ook wel eens iets af? In principe sta ik met beide benen op de grond. Echt bijgelovig ben ik nu ook weer niet, maar er is meer tussen hemel en aarde.

Meer uit nieuwsgierigheid dan uit bijgeloof heb ik jaren geleden een boek gelezen over de Tarot.
De plaatjes op de kaarten, het verhaal van de kaarten…. Het sprak mij allemaal wel aan. Ergens ging er een lichtje branden. Wat nu als toeval inderdaad niet bestaat? Zou er inderdaad een macht bestaan die groter is dan wij kunnen bevatten?

Het verhaal wat verteld wordt door de Tarotkaarten is als een levensverhaal. Elke fase van iemands leven wordt daar voorgesteld. Men gaat uit van synchroniciteit. In normaal Nederlands betekent dat, wanneer je erover denkt zwanger te worden je overal zwangere vrouwen ziet, terwijl je daar normaal niet op zou letten. Je onderbewustzijn geeft als het ware de boodschap van je geest door. 

Dit zou kunnen betekenen dat ook andere zaken/problemen op die manier door je onderbewustzijn doorgegeven worden. Bij problemen is het echter ook vaak zo dat een mens maar 1 richting op kan denken. Zonder overleg met andere mensen is het voor heel veel mensen moeilijk iets ook van een andere kant te bekijken. Er zijn mensen die makkelijk over alles praten en die worden dus wel door de buitenwereld attent gemaakt op andere mogelijkheden. Zit je echter niet zo in elkaar of heb je niet veel mensen om je heen, dan is het misschien een idee je te verdiepen in de Tarot.

Het boek laat zich niet makkelijk lezen. Het is vrij zware kost, maar wel essentieel om de gedachten achter de Tarot te begrijpen. Het is ook zeker niet de bedoeling je leven door kaarten te laten leiden. 
Integendeel zou ik zelfs zeggen. Het is veel meer een manier om met je zelf te overleggen. Door de kaarten te leggen komen er soms betekenissen naar boven waar je zelf absoluut niet aan zou denken.

Dit betekent niet dat je er dus blind vanuit moet gaan dat de kaarten het juist hebben. Het betekent wel dat je je probleem nog eens goed van de andere kant moet bekijken, hoe pijnlijk dat misschien ook is. Het leert je kritisch naar je eigen beslissingen te kijken. 

Wanneer je serieus aan de slag gaat met de leer van de Tarot, zul je merken dat je de binding met je onderbewustzijn kunt trainen: dat je wel degelijk op je intuïtie kunt vertrouwen. 

 

Het boek wat ik gebruikt heb is: De Tarot in de herstelde orde van Onno en Rob Docters van Leeuwen. Uiteraard zijn de bijpassende kaarten een must. 

Laat het duidelijk zijn dat het een hobby is en geen levenswijze. Het helpt mij bij het nemen van beslissingen, maar niet voordat ik daar zelf heel goed over nagedacht heb. Het is eigenlijk een praatgroep van 1 persoon. Een goede vriend en een raadsman. Het is het contact met je eigen persoonlijkheid, je onderbewustzijn. 

Reageren? Stuur een mailtje naar: webmaster@loesje.info

©Loes Raaphorst < 2005