Na het geven van de geest is het nu tijd voor de stoffelijke dood. Dit hoeft beslist niet altijd letterlijk genomen te worden, want deze kaart kan ook staan voor het einde van een bedrijf, de vernietiging van een kunstwerk of instrument. Het staat in ieder geval voor een totale verandering. Het oude maakt plaats voor het nieuwe. Toch kan deze kaart eventueel ook staan voor ziekten, mogelijk zelfs fataal. Er komt hoe dan ook een eind aan ‘iets’. 

De Dood

Deze zeer spirituele kaart betekent niet per se dood; hij kan staan voor het einde van een oude leven en wedergeboorte van de ziel, een nieuw bewustzijn, een frisse start, gerealiseerd creatieve talenten of het einde van een onverdraaglijke situatie. Ondersteboven kan hij wijzen op stilstand, verlies van pretenties, gedwongen opoffering en angst voor verandering.

Trefwoorden Rechtop: 

Einde, finale, vernietiging, grote schoonmaak, onverwachte totale verandering, het einde van iets, elementen gaan verloren, er verdwijnt iets, het oude maakt plaats voor het nieuwe, einde liefdesrelatie, rouw, alleen verder, gevaar, mislukking, het spoor bijster, ziekte met een dodelijke afloop, verlies van inkomen, lening wordt niet afbetaald, loutering.

Trefwoorden Ondersteboven: 

Schijndood, het is niet echt voorbij, patstelling, achteruitgang, gelatenheid, gedeeltelijk verval, traagheid, ter nauwernood ontstappen aan een ernstig ongeluk, vernieuwing loopt gevaar.  

Dit betekent niet noodzakelijk lichamelijk dood, maar is een voorbode van een grote verandering, nieuw ontwikkelingen, verwachtingen.