Tarot en Relaties – kunnen tarotkaarten inzicht geven in relaties?

Iedereen is wel eens benieuwd of men de juiste partner al is tegengekomen. Zo ook mensen die geïnteresseerd zijn in tarotkaarten. Men schijnt grote behoefte te hebben aan meer inzicht in relaties en vragen omtrent de juistheid van een partner maken een groot deel uit van de gestelde vragen aan tarotlezers. Ik wil hier dan ook iets dieper op in gaan. 

Relaties zijn onderhevig aan emoties en daarom ook erg vatbaar voor veranderingen. De tarotkaarten kunnen goed aangeven of een relatie in grote lijnen ‘goed zit’. Er zijn verschillende leggingen mogelijk. Het is wel belangrijk deze leggingen niet te vaak te doen, al zal dit heel verleidelijk zijn. De grote lijnen binnen een relatie laten zich echter beter lezen indien dit niet niet te vaak gelegd wordt. Door de legging te vaak te herhalen kunnen juist ‘kleinere’ veranderingen de boventoon gaan voeren en dus een vertekend beeld geven. We gebruiken hier alleen de grote arcana kaarten voor.

Inzichtlegging:

De meest effectieve is de 3 – kaartlegging, waarbij kaart 1 voor jezelf staat, kaart 2 voor je partner en kaart 3 voor de situatie van de komende 6 maanden.

Tijdslegging:

Bij een tijdslegging wordt er gebruik gemaakt van 5 kaarten, waarbij kaart 1 staat voor jezelf, kaart 2 voor je partner, kaart 3 voor het verleden, kaart 4 voor het heden en kaart 5 voor de toekomst. 

Keuzelegging:

Een keuze legging wordt gebruikt wanneer men inzicht wil krijgen in keuzes die er gemaakt moeten worden om de relatie te verbeteren; men gebruikt dan 7 kaarten, waarbij kaart 1 staat voor jezelf, kaart 2 staat voor je partner, kaart 3 voor het verleden, kaart 4 voor het heden, kaart 5 voor de toekomst, kaart 6 voor je eigen keuze en kaart 7 voor de keuze van je partner.

Relationele Betekenissen:

De Dwaas: U bent net uit iets ouds gestapt en onderweg naar een nieuwe verliefdheid of droompartner. U bent bereid er helemaal voor te gaan, maar kijk uit dat u zich niet helemaal verliest in deze andere partner. De persoon of situatie lijkt ideaal maar probeer er ondanks stormachtige gevoelens ook nuchter naar te kijken.

De Magiër: U heeft eindelijk de moed gehad om voor uzelf te kiezen; of in uw huidige relatie of u bent net een nieuwe aangegaan. Het is belangrijk uw eerdere ervaringen en beheersing te gebruiken om deze relatie goed te houden. Ken uw grenzen!

De Hoge Priesteres: De eerste indruk van iemand is heel belangrijk. Iemand maakt indruk op u, of u maakt indruk op iemand anders. Heb geduld dan zult u de ware aard van deze persoon ontdekken. Humor en acceptatie van elkaar zijn belangrijk.

De Keizerin: Er bloeit iets moois op. Neem er de tijd voor en gebruik uw wijsheid waar dat nodig is in plaats van te kiezen voor lust of een vluggertje. De komende tijd kan uw relatie eventueel chaotisch verlopen, maar blijf volhouden en houdt aandacht voor uw partner.

De Keizer: Het is tijd om aan uw relatie te werken. Bekijk serieus met uw partner wat u verwacht van de toekomst. Blijf objectief en vooral eerlijk tegen elkaar.

De Hoge Priester: Geloof in deze relatie; hij is beter dan u denkt! Blijf bij uw eerste indruk, bij uw eerste gevoel en wees er blij mee dat het waar is wat u voelt. Soms gebeuren er leuke, onverwachte dingen.

De Geliefden: Als er sprake is van twee mogelijke partners, maak dan een keuze; kies voor uw hart en toekomst. Dit is een nieuwe kans om bijvoorbeeld bewust te kiezen voor een partner, of voor een huwelijk en voor samenwerking met uw partner. Laat boze gevoelens uw beslissing niet beïnvloeden, want dit is een beslissing die effect op de lange termijn heeft.

De Zegewagen: Neem even tijd voor uzelf in plaats van voor uw relatie. U kunt alleen oprecht van iemand houden, als u uzelf kent, accepteert en weet wat u wel en niet wilt in een relatie. Neem de touwtjes zelf in handen!

De Kracht: De kracht van deze relatie is het vertrouwen op en in elkaar. Wees wel alert op waarschuwingen van uw partner of uit uw omgeving. Zoek de balans tussen vriendschap en romantiek en vertrouw op uzelf. Soms gaan dingen niet zoals u graag zou willen, maar dat betekent nog niet dat uw partner niet de juiste is.

De Kluizenaar: Het is tijd om u even terug te trekken en uit te zoeken wie u bent zonder invloed van anderen. Dit wil niet per definitie zeggen dat u de relatie moet verbreken, maar wel dat u op zoek moet naar de reden waarom de passie misschien minder is geworden. Neem de tijd en vertrouw op een goede afloop.

Het Rad van Fortuin: Dit is uw kans op geluk! U heeft de tijd van uw leven met iemand die u voor geen goud zou willen missen. Soms is het misschien eng, maar nieuwe dingen zijn altijd beangstigend. Geniet maar van deze relatie!

De Rechtvaardigheid: Het is gebruikelijk om seks met liefde te verwarren, maar er komt een moment dat u moet kiezen waar u voor wilt gaan. Is het de lust, of is het de liefde waar u voor kiest? Gebruik in ieder geval uw verstand, want het is tijd voor een keuze.

De Gehangene: U krijgt in de gaten waar deze relatie werkelijk om draait. Dat kan als gevolg hebben dat alles op zijn kop staat. Kijk goed hoe het mogelijk is geweest dat bepaalde zaken fout liepen; dat is belangrijk. Bedenk u ook heel goed wat uw volgende stap zal zijn in deze relatie en probeer het eens van de andere kant te bekijken.

De Dood: Deze relatie krijgt in ieder geval een totaal andere wending. Het zal moeite, verdriet en teleurstelling opleveren, maar ook vrijheid. Om deze relatie te verbeteren is het belangrijk te accepteren dat dingen nooit eeuwig hetzelfde blijven en er iets zal veranderen.

De Gematigdheid: In deze relatie gaat u van het ene uiterste naar het andere uiterste. Misschien is het goed iets meer balans te vinden, en misschien wat water bij de wijn te doen. Beschermd worden of elkaar beschermen is heel belangrijk.

De Duivel: De verleiding om vreemd te gaan of te kiezen voor foute vrienden is groot. Leugens, vleierij en valse vriendschappen staan centraal. Er is wel veel humor, maar kiest u voor de verleiding of voor integriteit?

De Toren: U staat op een keerpunt in deze relatie. Er zijn grenzen overschreden die pijn en verwoesting achter gelaten hebben. Het positieve is echter dat er nu wel ruimte is gekomen voor eigen dingen en er is weer vrijheid gekomen, binnen een relatie, of voor uzelf.

De Ster: U kunt de dingen helder zien, u weet wie u voor zich heeft, dus is er hoop voor deze relatie. U weet nu, of zeer binnenkort, welke weg u in moet gaan voor deze relatie.

De Maan: U bent gekwetst en heeft angst om verder te gaan met deze relatie. Het is moeilijk de dingen te accepteren zoals ze zijn. Liefhebben uit schuldgevoel is geen optie. Accepteer de dingen zoals ze zijn zodat u weer een kans zult hebben op een goede relatie, al dan niet met dezelfde partner.

De Zon: Dit is een hele goed relatie. Op alle vlakken succesvol! Dit is niet vanzelf gekomen; er is hard voor gewerkt. Geniet nu dus van dit harde werk en respecteer elkaar erom.

Het Laatste Oordeel: U heeft de relatie van uw leven gevonden! Dit is waar u naar zocht! Het voelt goed, en u bent klaar voor deze nieuwe start. Breng uw ervaringen uit andere relaties in praktijk bij deze partner.

De Wereld: Het is tijd om iets nieuws te beginnen. Misschien binnen deze relatie, door een tijdje alleen door te brengen, of helemaal. Ga eens lekker op vakantie, met elkaar of met vrienden. Ga er eens even helemaal tussen uit!

Veel succes!

]]>