De emotionele fase van Bekers begint; de nachtzijde van de levensweg. De mens begint zich in deze fase te onthechten, en zijn ziel is nu klaar om een offer te brengen. De mens is volledig verantwoordelijk voor zijn overtuigingen en stelt zelfs zijn leven in de waagschaal. De mens is nu zeer sterk en weet zich hoe dan ook staande te houden; zijn geloof houdt hem overeind. Hier is de mens te vergelijken met de vluchteling die een onzekere toekomst tegemoet gaat, met een werknemer die uit principe ontslag neemt of een gelovige die wordt vervolgd. Deze kaart staat voor vastberadenheid, moed, kracht, trotseren en volbrengen van een prestatie.

De Kracht

Dit is de gunstigste kaart in het spel: hij beïnvloedt alle andere kaarten in een legging en heeft geen bijzondere negatieve betekenissen. Hij staat voor de zege van de geest over de materie, van liefde over haat, en van positieve over negatieve krachten. Hij kan duiden op karaktersterkte, verstandig gebruik van macht en kansen voor de dapperen.

Trefwoorden Rechtop: 

Overtuiging, sterkte, energie, standvastig, moede, vertrouwen in een goede afloop, vastberaden besluit, concentratie, triomf van liefde over haat, het heilige vuur, heldendom, innerlijke zekerheid, bekwaam, zelfverzekerd, ruggengraat, zorgzaam, ziekte wordt genezen, controle over situatie, liefde voor dieren.

Trefwoorden Ondersteboven: 

Gebrek aan kracht en geloof, lafheid, misbruik, labiel, onverschillig, zwak, onenigheid, driftig, censuur, impotentie, dwaas, kleinzielig, ziekte, wantrouwen, wreed voor dieren.