In de Toren is al het slechte vernietigd en alleen het goede van de ziel van de mens is bij De Maan nog over. Dit geestelijk lichaam zal tot een nieuw mens groeien. Hoe slechter de ziel was, des te minder is er overgebleven; van een goede ziel blijft meer over. Deze kaart staat voor een periode van opbouwende hoop. De torens, de scheiding tussen ruimte en tijd, zijn al dichtbij. De geest zal spoedig uitgestort gaan worden. Deze kaart staat ook voor ‘stilte voor de storm’, maar ook voor misleiding die nog net op tijd herkend wordt. Ongelukken gebeuren makkelijk. Het is de kaart van het onbewuste en kan ook staan voor het herstel van een ziekte. De kans op het maken van fouten is echter heel groot. 

De maan

Dit is een sterk met het onderbewustzijn verbonden kaart. Hij kan intuïtie, fantasie, en creativiteit aanduiden, maar ook staan voor onzekerheid, instabiliteit, bedrog en wrok. Ondersteboven is zijn invloed minder sterk. Hij kan doorstane stormen en behaalde successen betekenen, maar ook een emotionele crisis.

Trefwoorden Rechtop: 

Schemering, rouw, verdriet, slaap, coma, duisternis, desillusie, onduidelijk, stilte na de storm, herstellende ziekte, de ziel wordt gereinigd, wachten, roes, puin ruimen, drugs, fantasieën, verborgen feiten, trucs, teleurstelling, laster, verkeerde vrienden, geheimen, raadsels, schande, verwarring, bedrieglijke relatie, onvoorziene gevaren, mogelijk ongeluk geliefde, pessimisme, achterdocht, ongelukken gebeuren licht, waarschuwing, borgtocht, verlies van goederen, diefstal, onzuivere motieven, onechte vriendschap, doen alsof. 

Trefwoorden Ondersteboven: 

Behoedzaam, herwonnen vrede, stilte, behoefte aan innerlijke groei, iemand misbruiken, kleine teleurstelling, instabiel, kleine fouten, onhandigheid, minder veeleisend zijn tov jezelf, geheimen en raadsel worden opgelost.

Kans op fouten is erg groot. Omgekeerd hetzelfde alleen iets positiever.