De Magiër symboliseert het “eerste doen”. Bijv. voor het eerst lopen, schrijven, vrijen, een huis kopen. De Magiër leert hierdoor zijn mogelijkheden en talenten kennen en de knapzak die de Dwaas bij zich had ligt nu open voor de Magiër op tafel; pentagram, staf, beker en zwaard. Deze staan voor de talenten en de capaciteiten van de Magiër op alle 4 de gebieden: materieel, werk, emotioneel en spiritueel gebied. De Magiër is iemand die vol energie vooruit wil en daarin slaagt. Hij wil het beste bereiken en gebruikt al het gereedschap. Hij verandert zichzelf en zijn omgeving. Deze kaart is ook het symbool van vereniging; alle symbolen samen. 

De Magiër

 

Deze kaart draagt de afbeelding van een magiër en staat voor zelfbewustzijn, vaardigheid met het geschreven of gesproken woord, liefde voor nieuwe ideeën en bereidheid om risico’s te nemen. Hij verwijst ook naar het geleid worden door occulte krachten en ondersteboven naar misbruik van deze krachten en bedrog.

Trefwoorden Rechtop:

 

bewust zijn door doen, leven, duurzaamheid, kracht, vaardigheid, creatief, wilskracht, zelfcontrole, bedrevenheid, vakkundig, hardwerken loont, inlevingstalent, zelfverzekerd, zelfvertrouwen, zelfontplooiing, verantwoordelijk, positieve levensinstelling, diplomatie, flexibel, begaafd, nieuwe baan of opdracht, bemiddelen.

 

Trefwoorden Ondersteboven:

 

Niet kunnen doen, mentaal ziek, nerveus, zwakke wil, maakt niets af, inzinking, aanstellen, besluiteloos, onrust, destructief, minderwaardigheid, ongeschikt, eigenwijs, uitstel, onvoorzichtig, onverantwoordelijk, onechtheid, gebrek aan inzicht, acteren, optreden.

 

Deze kaart is ook het symbool van vereniging. De Magiër is het kanaal waardoor nieuwe creaties werkelijkheid worden.