De Zon is de kaart van kracht en groei. De gezuiverde ziel begint met de realisering van het in de Ster gekozen doel. De nieuwe taak staat vast. Het kind symboliseert de nieuwe mogelijkheden. Deze kaart staat ook voor een materieel gelukkig en tevreden leven met heilzame ontwikkelingen. Deze kaart is een goed voorteken en de vraagsteller weet te leven zoals het komt en is daarmee tevreden. Tevens staat deze kaart voor goede sociale relaties, een gelukkig huwelijk en fijne vriendschappen. Ook is er een kans op zwangerschappen. Er staat iets ‘nieuws’ voor de deur.

De Zon

Succes en geluk zijn het thema van deze kaart. Hij kan staan voor gezondheid, kansen, dankbaarheid, rijkdom en energie die overwint, vooral in kunst en wetenschap. Hoewel hij ondersteboven zwakker is, is hij nooit echt negatief. Hij kan duiden op een behoefte aan zelfkennis of een gebrek aan zelfvertrouwen. 

Trefwoorden Rechtop: 

Materieel gelukkig en tevreden leven, heilzame ontwikkelingen, blijmoedige groei, volbrenging, creativiteit, actie, plezier, bevrijding, warmte, vreugde in overvloed, gezondheid, levenskracht, welzijn, artistieke transformatie, succesvolle verandering, talen, vertrouwen, meervoudig geluk, iets nieuws staat voor de deur, kans op zwangerschap, goede sociale relaties, gelukkig huwelijk studie wordt voltooid. 

Trefwoorden Ondersteboven: 

Wolken voor de zon, verlies van optimisme, ongelukkig gevoel, bewolkte toekomst, ongelukkig gevoel, droefheid ondanks zonneschijn, het ontbreken van vriendschap, zelfmedelijden, pronkzucht. 

Deze kaart is een goed voorteken, omgekeerd heeft hij een enigszins geremd karakter. De vraagsteller weet te leven zoals het komt en is daarmee tevreden.