The TCB Band – het diner ritueel

 

Mijn keuken is lekker ruim, maar met een hond in huis is het dus onmogelijk om katten op de grond te laten eten. Zo als het trouwens ook onmogelijk is om Zita in de keuken eten te geven met vier katten om haar heen: ze jatten alles waar ze bij kunnen! Dus nu hebben we het ritueel ontwikkeld dat als ik met eten bezig ben, de katten niet op het aanrecht mogen. Ik schuif dan de kattenbak een eind van het aanrecht af, zodat ze er niet op kunnen springen…. eh… konden springen, want King heeft nu door dat hij ook zónder het opstapje van de kattenbak heel makkelijk op het aanrecht kan komen.

 

 

Dus rest van The Band zit dus geduldig op de deksel van de kattenbak te wachten tot zij er ook bij mogen. En Ja, de kattenbak is giga super groot, dus plaats genoeg voor Hardin, Burton en Tutty. Het is alleen net alsof King ze een beetje uitlacht. 

 

 

Tutty kan bijna niet wachten tot ze erbij gezet gaat worden. Ja, ze is nu eenmaal de jongste en mag ná King als eerste aanvallen. Dat doe ik expres want onze madam heeft nogal eens de gewoonte om te stoppen met eten als de broers erbij komen. Kan ik haar niet echt kwalijk nemen, want Hardin duwt haar gewoon opzij met z’n dikke lijf hoor!

 

 

King is echt een superlieve kater als het om z’n eten gaat hoor. Hij deelt rustig met alles en iedereen. Hij is de enige die niet van Zita probeert te pikken en ook de enige die geen toestanden maakt als ik het eten neerzet. Hardin wel, die hengelt met z’n poot standaard een stuk pens uit Zita’s etensbak als hij de kans krijgt. 

 

 

Hier zou je toch haast zelf honger van krijgen? Ze maken soms ook hele lieve smakkende geluidjes als ze zo zitten te eten. Tja, er gaat niets boven écht vlees voor katten hoor! Droge brokjes mogen dan misschien voor het baasje ‘schoner’ zijn om te geven, maar dit is het echte werk! Regelrecht van de slagerij: vers vlees waar het hele beest in verwerkt zit! Katten zijn immers vleeseters!

 

 

En ja hoor, Burton en Hardin zijn erbij gezet, en dan houden King en Tutty het al snel voor gezien. De broers hebben ook geen echte tafelmanieren. Ze schrokken het vlees liever naar binnen, dan dat ze rustig de tijd nemen. Tutt begrijpt het niet echt, want er is immers genoeg? Ze heeft die grote vriezer in de logeerkamer allang gezien en weet dat die tot de nok vol zit.

 

 

Ze wordt mooi he, die Lady van ons?! En ze steekt lekker af, qua kleur met de heren! Haar vachtje is nu superzacht geworden en haar staart gaat hoe langer hoe meer op die van een eekhoorn lijken. Ik moet eerlijk bekennen, ze wordt ook met de dag liever! Katers zijn over het algemeen toch wat zachtaardiger dan poesjes, en daar was Tutt geen uitzondering op, maar het lijkt nu toch wel iets te gaan veranderen. Heel soms mag ik haar zelfs knuffelen, als het maar niet te lang duurt.

 

 

Haha, Hardin begrijpt er niets van: King en Tutt al weg?? En het eten is nog niet eens op??? Hardin is de enige die blijft eten tot het bordje leeg is. Het maakt voor hem niet uit of hij nu wel of geen honger heeft: het bord moet leeg! Hij is momenteel dan ook net zo dik als dat hij lang is 😉

 

 

Is is mooi, of is ie mooi???

 

 

 

terug wordt vervolgd

©Loes Raaphorst 11/2010