The TCB Band – totaal niet te dirigeren 😉

 

Het grote voordeel van thuis werken kán soms ook een nadeel hebben. Voor de katten is het natuurlijk heerlijk dat ze nooit alleen zijn, maar ja… mijn kinderen heb ik redelijk streng opgevoed, en die hebben zich altijd keurig gedragen als er visite kwam, of als ik op visite was. Deze poezenkinderen hebben duidelijk hele andere opvattingen van ‘zich gedragen’. Normaal gesproken liggen ze toch best wel redelijk veel op hun eigen plekjes te slapen, maar vandaag: ze waren errug aanwezig. Om te beginnen kon ik in geen enkele stoel neerploffen of er zat een kat: the best chair in the room? Move the Cat!

 

 

Maar dit was alleen nog maar tijdens de koffie break! Het werd natuurlijk ook een keer tijd om te lunchen. ’s Ochtends doken ze al massaal in de tas van het bezoek. Voor de zekerheid had ik dus de lunchpakketten maar even in de koelkast gezet. Nu moet ik natuurlijk wel toegeven, dat m’n Coon’s geen brokjes hebben staan, en hun eten dus altijd uit de koelkast komt. Dus ik hoef maar naar de koelkast te lopen en er is altijd wel eentje die denkt: VOERDERTIJD!!!

 

 

 

De gewone boterhammetjes werden compleet genegeerd, maar de maaltijd salade was wel bijzonder interessant. Ik zei nog: dat doen ze anders nooit!! Nee, natuurlijk niet: wij eten immers geen tonijn! King en Hardin, die nooit vrijwillig op schoot komen, besprongen m’n cursiste aan alle kanten. Tutty heeft zelfs bijna op haar hoofd gestaan! Alleen Burton lijkt zich nog een beetje in te houden, maar ja, die is ook al zo rond dat hij in een theemuts past!

 

 

Hun neusjes gingen hoe langer hoe meer de lucht in: Jammie, VIS!! Alsof ze uitgehongerd waren, zo gedroegen ze zich! Wat nou, er zit sla doorheen? Vinden wij helemaal niet erg hoor; we vissen de vis er gewoon tussenuit. Kom nou met dat bakje!! Even stilhouden graag!

 

 

Tutty verandert spontaan in een soort van stokstaartje en zit echt seconden lang op haar achterpootjes te snuiven naar die heerlijke luchten die uit dat bakje komen! Hardin heeft inmiddels bedacht dat hij vanaf de grond misschien wel méér kans maakt, om de buit binnen te halen! Jongens toch, we willen gewoon even rustig éten!!

 

 

Tutty heeft ineens haar uitschuifpoten gebruikt en kan zowaar ineens bij het bakje: hey afblijven Tuttebol, dat is niet voor jou! King z’n nek wordt een keer zo lang, als hij denkt dat het die meid wel lukt om een stukje vis te bemachtigen en Hardin denkt: als ze het laat vallen, hoef ik alleen m’n bek nog maar open te doen! He, wat jammer nou: die mevrouw heeft OOK uitschuifarmen!! Snif.. en nu is het op! Mispoes!

 

 

 

terug wordt vervolgd

©Loes Raaphorst 09/2010